Lahm: A Bayern sosem játszott tiki-takát

Philipp Lahm a Sport Bildnek adott interjújában határozott szavakkal vetette vissza a Bayern München taktikájával kapcsolatos félreértéseket. 

A csapatkapitány szerint: “A Bayern sosem játszott tiki-takát, ahogyan azt mindig definiálni próbálják. Pep Guardiolával a csapat egy egyedi módot kíván találni arra, hogy a legmagasabb szinten is sikeresen futballozzon.”

“A Barcelona 2008 és 2012 között az etalon volt a labdarúgásban, egyben kiemelkedő futballt játszott. Nekünk azonban sosem volt az a célunk, hogy egy második Barcelona legyünk. Pep Guardiolával a szezon kétharmadában megmutattuk, hogy egy egyedi, nagyon sikeres játékra vagyunk képesek; precízek és veszélyesek a támadásban, és igen, mint a Barcelona, magas labdabirtoklással. Hiszen a labdabirtoklással kontrollálod az eseményeket” – fejtette ki gondolatait a játékos.

A kapitány a jövő felé tekintve hozzátette: “A következő évek arról szólnak majd, hogy tudjuk stabilizálni azt a játékmodort, amelyet Guardiola közvetít, s hogy úgy tudjunk játszani, mint azt ősszel is tettük.”

Lahm szerint az idei elődöntőbeli kiesés ellenére még nem kizárt, hogy lesz a futballban egy Bayern-éra: “Egy érát alkotni számomra annyit tesz, hogy olyan csapatunk van, amely minden évben képes megküzdeni a BL-trófeáért. Az elmúlt három évben ez sikerült nekünk, s továbbra is ez marad az igényünk.”