James Rodríguez visszatérhet még a Real Madridhoz?

James Rodríguez mellőzöttként távozott a Real Madridtól, hogy aztán a Bayern Münchennél ismét megcsillogtathassa tehetségét.

Olyannyira jól megy neki, hogy a sajtóban már azt pedzegetik, hogy a Real Madrid vissza akarja őt szerezni. Mivel a spanyoloknak mostanában nem megy jól és a csapatnál is komoly személyi változások várhatók, ennek a hírnek lehetnek alapjai.

Image result for james rodriguez bench

De vajon megvalósulhat-e?

Annyi bizonyos, hogy a Real Madridnak sok beleszólása nincs a dolgokba. James két évig a Bayern kölcsönjátékosa. Ennek a megállapodásnak a megszüntetéséhez a Bayern beleegyezése is szükséges.

Ahogyan is, hogy a Bayern lemondjon a vételi jogáról. A Bayern 2019-ig 42 millió Euróért egyoldalú nyilatkozatával megvásárolhatja. Ez azt jelenti, hogy a felek korábbi megállapodása alapján a Bayern maga dönti el, hogy akarja-e Jamest vagy sem. Ehhez innentől a Realnak semmi köze.

Viszont azért mégis van. Hiszen egy dolog a jogi kötelezettség, amit a felek közösen úgy alakítanak, ahogyan csak szeretnének, de teljesen más a pillanatnyi realitás. Itt viszont már Jamesnek is szerepe van. Nyilván a Bayern nem fog élni az opcióval, ha James nem akar a Bayernnél játszani.

Image result for james rodriguez bayern

Az elmúlt hónapok alapján ez nem mondható el. A kolumbiai végre komoly játéklehetőséget kap, a Bayernnél amúgy is tejben-vajban fürösztik, míg a Realnál a nagy sikereket leginkább a padról vagy onnan se figyelhette. Nagyon nem mindegy, hogy egy BL-döntőben szóhoz jutna-e. A Bayernnél van esélye ugyanúgy arra, hogy döntőbe jusson, s ott játszana is.

Szempont azonban az is, hogy neki – már idén – megvallottan a Real Madrid volt a nagy álma; ahogyan az is, hogy a Real jóval több pénzt képes ajánlani számára.

A Bayernnél persze az a fajta bizalmi környezet, amit a vezetők teremtenek és az a szakmai munka, amit az edzők letesznek, elegendő szokott lenni a klasszis játékosok megtartására.