Irónikus időpontban éri utol a Bayernt a karma

Még nagyban örültek a Bayern München szurkolói a keddi Chelsea elleni 3-0-s sikernek, amikor hírül kapták azt, amire a legkevésbé számítottak. Robert Lewandowski megsérült, és heteket kell kihagynia.

Bildergebnis für lewandowski bayern chelsea
Rossz időpontban. A sérülés mindig rossz időpontban jelentkezik. És mindegy kiről van szó, mindig érzékeny. Robert Lewandowski esetében azonban ez hatványozottan igaz. A csapat húzóembere. Olyan, aki ráadásul a posztját egymaga tölti be, így nehézkes a pótlása, de egyúttal nem is megoldott.Éppen abban a pillanatban, amikor elkezdtünk kombinálni. Amikor a frankfurt 1-5 mélységéből annyira felemelkedtünk, hogy elkezdtünk terveket szőni erre a szezonra is: továbbjutás, menetelés, sörfürdő, edzőhosszabbítás, rekordok stb. Így végső soron nem a legrosszabb időpontban, hiszen például a BL-menetelés szempontjából ez beleférős. De a fentiek alapján mindenképpen a legironikusabb pillanatban.
Abban a pillantban utolér bennünket a karma. Ami nem azt jelenti, hogy jó dologért jó dolgot fogsz kapni. Hanem azt, hogy kötve vagy az elvégzett cselekedeteidhez. És az elmulasztottakhoz is.
Bildergebnis für 2015 lewandowski barcelona
 
A feladat persze nem megoldhatatlan, hiszen nagyjából hat mérkőzésről beszélünk, közte a Chelsea elleni visszavágón, valamint a Schalke elleni idengenbeli kupamérkőzésen túl a Hoffenheim, Augsburg, Union Berlin, Frankfurt elleni bajnokikról. Majd után nyomban a Dortmund elleni bajnoki, valamint a remélt BL-negyeddöntő.
A probléma persze nem is ez az időszak, hanem egy általános probléma bukik elő. Öt éve tudvalevő, hogy Robert Lewandowski alternatívakeresése nem megoldott. Most egyszerűen csak eljött annak ideje, amikor ezzel szembe is kell nézni.
 
Sajnálhatjuk Lewát is, hiszen bomba jó formában van, rekordokat döntöget, csapatemberré vált, tehát meg is érdemli a fényáradatot. Csak éppen ennek a fáradságos munkának jön most el a böjtje. Stílszerűen épp a római katolikus böjti időszakban Hamvazószerdától nagyjából Húsvétig.