Hősiesen védték kapujukat a Bayern játékosai

Sokan féltettük a Bayern védelmét Liverpoolban. A félelmek jogosak voltak. Végül azonban épp a szezon eddigi legnehezebb mérkőzését sikerült kapott gól nélkül lehoznia a bajoroknak. 

A játékosok alázatossága végigvelt az egész mérkőzésen. Ez egy olyan faktor volt, amivel a szezon közben ritkán találkoztunk, kedden este viszont a döntetlen alapja volt.

Az egyéni hozzáállás jó, azonban ehhez elengedhetetlen a megfelelő csapategység is, kiegészülve a megfelelő védekezési struktúrával. Ha így nézzük, akkor a játékosok hozzáállása leginkább az ebbéli hiányosságokat kompenzálta. Majd’ tucatnyi olyan helyzetet láttunk, ahol már nem a mi játékosinkon múlt a dolog, hanem azon, hogy a Liverpool támadói képtelenek voltak dűlőre vinni. Kiemelendő azonban, hogy a másik oldalon ugyanez igaz volt a Bayern támadóira is, akik több ígéretes helyzetet is kidolgozhattak az ellenfél hibáiból táplálkozva.


Mivel egyfajta disszonancia mutatkozik meg a védekezés megítélésében, vegyesen kiemelten jónéhány problémás és jónéhány hősies pillanatot, hogy a szélsőségek helyett a helyén tudjuk kezelni ezt az estét. A válogatás persze önkényes és egyáltalán nem teljeskörű. Viszont arányos. Szívem szerint több mentést emeltem volna ki. Egy napba is beletelt volna, annyi volt.

  1. Ugyan jól áll fel a Bayern védelme, Salah gyorsasága majdnem többször is problémát okozott.

2. Az egyedül álldogáló Firmino illetve a védekezésbe tartalékként belépő Gnabry kiemelendő.

3. Tanári mozdulatok az alapvetően nem szélsővédő Kimmichtől.


4. Salah ennél magányosabb nem is lehetett volna. Pár perc múlva hasonló helyzet.

5. Mesteri Thiago mozdulat

6. A második félidőre James Rodriguez is felélénkült. Nem az egyetlen kiváló bevetődése. Volt a saját 16-oson belül is. Ziccert megakadályozva.

7. Kontra a második félidőben. A Bundesligában jobban használják ki ezeket az ellenfelek.

Javi Martíneztől pedig leginkább az egész meccset be kéne linkelni. A meccs embere.

Image result for javi martínez liverpool