Hogyan maradhat talpon a Bayern az átigazolási piacon?

 A Neymar-biznisz biztosan még durvábbá fogja tenni az átigazolási piacot. A Bayernnél már Corentin Tolisso esetében is 40+ millió Euróról beszélek. Ha az ő kaliberében ez nem is fog emelkedni, de bizonyosan hétköznapivá fog válni. S ha eddig nem jutott szóhoz a Bayern egy De Bruyne-transzfer esetén, akkor ezután az átigazolási politikai megváltoztatása nélkül pláne nem fog.
Ugye nemcsak az átigazolási díjról van szó, hanem a horribilis fizetésekről is. Alexis esetében jöttek olyan hírek, hogy 20 millió felett akar keresni. Mint senki más a keretben. Ez nem is lenne egészséges a csapatszellemre.

Mit lehet tenni? 


1. Okosan nézelődni a piacon. Akár Dél-Amerikában is. De a még nem klasszissá érő játékos esetében is horribilis összegekről beszélünk, s ha megnézzük Costa vagy Sanches esetét, eddig nem is annyira jöttek be. Martínezzel mondjuk BL-t nyertek a Bajorok. De hol van már az, amikor 24 millióért Ribéry-t szerezték meg?! 

2. A legjobb német játékosokat elcsábítani. Ez tűnik a leginkább hatásosnak. Németország világbajnok, a német foci továbbra is ontja magából a jó játékosokat. És nagyon korán, elég jó lehetőséget kapnak a bizonyításra. Süle is már temérdek meccsen játszott. Presztízs a Bayernben játszani. Minden Rodéra, Poldira és Götzére jut egy-egy Boateng, Kimmich vagy Scholl. 

3. Kinevelni. Ehhez az átszervezésen túl az is kell, hogy a fiatalok megkapják a konkrét esélyt. Ez nagyon nincs meg jelenleg. Esetleg kölcsönadás. Arányaiban fillérekből kinevelhető a következő világbajnok generáció. Aligha cserélné el bármelyikőtök is Lahmot Neymarra. És mennyivel hatékonyabb. Ráadásul a sajátnevelt érzelmileg kötődik a csapathoz. Neymar nem. 

4. Más német csapatok felfedezettjeit leigazolni. Lúcio, Gustavo, Zé Roberto, ez is egy járható út. De félő, hogy a támadókért már nem tud a Bayern beállni a sorba.