Guardiola: Uli a barátom és az is marad

Megtartotta szokásos, mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját Pep Guardiola. A vezetőedző természetesen reagált a nap legfontosabb eseményére, Uli Hoeneß lemondására is.

Pep Guardiola…

…Uli Hoeneßről: „Ez nem egyszerű nekem. Csupán kilenc hónapja vagyok itt és ma azt kívánom, bárcsak jobban beszélnék németül, hogy minél pontosabban ki tudjam fejezni az érzéseimet. Már megtapasztaltam, mennyire fontos Uli Hoeneß ennek az egyesületnek. Többek között az ő személyisége miatt tartozik a klub a világ legnagyobbjai közé. Ő a barátom és az is marad. Most azonban tovább kell lépnünk és megnyerni a szombati mérkőzést.”

…a csapatra zúduló terhelésről: „Ennek ellenére oda kell tennünk magunkat holnap. A Leverkusen az egyik legjobb csapat, a bajnokságban a Schalke előtt áll. Még négy mérkőzésre van szükségünk a címvédéshez. Természetesen egy Bajnokok Ligája-mérkőzés után mindig nehéz.”

… a Bayer-PSG párharcról: „Négygólos hátrányból nagyon nehéz felállni, de a Leverkusen megmutatta, mit tud.”

…a gyógyszergyáriak elleni negatív szériáról: „Vannak nagy egyéni klasszisaik, mi azonban 49 mérkőzés óta veretlenek vagyunk. Ez egy kimagasló sorozat, engem azonban nem foglalkoztat. Előbb, vagy utóbb veszíteni fogunk. Mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy megvédjük a címünket.”

…a csapatnál uralkodó hangulatról: „Teljesen biztos vagyok benne, hogy a Bayern továbbra is jó úton halad majd. Uli egy hatalmas ember, a csapatnak és az egyesületnek azonban muszáj tovább lépnie. Biztos vagyok benne, hogy meg fogják találni a lehető legalkalmasabb elnököt.”

…Hebert Hainerről: „Kétszer, vagy háromszor találkoztam vele eddig. Egy sportos ember, támogatnunk kell.”

…újfent Uli Hoeneßről: Egy valamiben biztos vagyok, ha valaki igazán sokat tett itt az elmúlt 14 évben a munkatársakért, akkor az Uli Hoeneß. Az emberek mind azt mondták nekem, hogy el se tudják képzelni a klubot nélküle.”

Képtalálat a következőre: „guardiola hoeness”