Égető kapuskérdés

Végképp elszomorító volt számomra, hogy még tovább húzódik Manuel Neuer vissszatérése. Pedig sajnos ebben semmi meglepő nincs, és ezzel előre is lehetett számolni. 

Mennyit viccelődtem azon, hogy Manuel Neuerrel egyidősként ő mindig, minden körülmények között fiatal és az is marad. ????
Sajnos az idő nagyon nem neki dolgozik. És ezt neki is, a klubnak is tudomásul kellene vennie.
2011-ben ellene voltam. Akkor azt mondtam, hogy vannak jó kapusok még, legyen bármelyik. Egy bő évtizednyi TOP-TOP-TOP futball után most nem elégednék meg egy szimplán jó kapussal.
A kapuskérdés legalább annyira fontossá és sürgetővé vált, mint a csatárkérdés. És hosszútávú megoldásért kiált.
Manuel Neuer 37 évesen profi labdarúgó karrierjének utolsó éveibe érkezett. Igen, Oliver Kahn 39 éves koráig játszott, Jens Lehmann ugyanabban az évben 39 évesen még védett az Európa-bajnokságon, majd még levezetett a Stuttgartnál (kicsit még az Arsenalnál is). Gigi Buffon pedig 45 évesen a héten fejezte be pályáját.
De azért azt láthatjuk, hogy a végtelenségig nem lehet húzni ezt a kérdést. Láthatjuk, hogy a Bayern München történetében többször is mennyire megnyugtató volt, hogy a legjobb német kapus, aki egyben a világ legjobbja is volt, évtizedes nyugalmat hozott magával ezen a poszton. Aztán 2009-11 időszakában láthattuk, mennyire nem mindegy, milyen karizmával rendelkezik a kapus.
Azzal, hogy Manuel Neuer idén télen olyan sérülést szenvedett, melyből alaphangon, a legóvatosabb becslések szerint is 7 hónapos visszatéréssel kell számolni, nagyjából borítékolhatóvá vált, hogy – hacsak nem történik valami csoda – számára a karrier utolsó szakasza végképp megkezdődött. Aztán persze érkeztek a hírek arról, hogy csúszik a visszatérésre, a héten pedig megtudtuk, hogy májusban meg is műtötték.
Ezek azért elég nagy figyelmeztetések a keretépítés szempontjából. Ráadásul a Bayern Münchenről beszélünk, ahol sokszor a tökéletes is kevésnek bizonyul. Ehelyett, most megint nem arra van törekvés, hogy végleges és hosszútávú megoldás legyen a poszton, hanem arra, hogy Neuer számára nyitva maradjon a kapu, de azért valaki addig is álljon a kapuban.
Megjegyzem, télen még védhető volt a Nübel-kérdés azzal, hogy a Monaco nem akarta őt elengedni. /Egyébként ez is alku tárgya…/ De most egy röpke időre visszatért, hogy aztán Stuttgartba menjen kölcsönben. Most vagy a klubnál nem bíznak meg benne eléggé vagy ő maga nem vállalja be a harcot a sérült Neuerrel. Egyik sem arra mutat, hogy Nübelnek van még visszaút a Bayern kapujába.