Brutális az időmúlás: Müller már 450 tétmeccsnél tart a Bayernben

Nemcsak a Bayern szervezetlen játéka lepett meg a kedd esti Ajax elleni BL-mérkőzés során, de az a tény, hogy Thomas Müller már 450. alkalommal játszott tétmeccsen a Bayernben.

Image result for thomas müller ajaxAlapesetben elengedem a szemem elől az ilyen statisztikákat, különben minden fordulóban lehetne foglalkozni ilyennel. De ez a szám már történelmi méretű. Thomas Müller 2016 áprilisa (talán az Atletico elleni büntető) óta csak keresi önmagát. Sem Ancelotti, sem Kovac irányítása nem igazán találja magát, de a beugró Heynckes sem tudta kihozni belőle azt a bestiát, mint a triplázás körüli időszakban tette. /Tavaly legalább a statisztikája már rendben volt./ Mondjuk Nico Kovacnak – egyelőre? meglátjuk – még van lehetősége rá, és akárcsak Müller összes edzője, ő is építeni akar Müllerre.

Ha belegondolunk viszont, akkor nincs meglepő Müller statisztikájában. Tíz évvel ezelőtt a Hamburg elleni nyitófordulóban mutatkozott be, még Jürgen Klinsmann irányítása alatt. Első idényében még immel-ámmal kapott lehetőséget, de azóta kirobbanthatatlan, ez köszönhető annak is, hogy társai rendre súlyos sérülésekkel bajlódnak, ő viszont eddig csak elvétve volt sérült.A 450-es számmal a Bayern örökranglistáján a 11. helyen áll, értelemszerűen csak olyan játékosok előzik meg, akik fő építóköveik voltak a saját generációjuknak, s mindegyikük rendkívüli sikereket ünnepelhetett, volt, aki a klubbal, de többségük világbajnok is.

A ranglista:

 1. Oliver Kahn 632 meccs
 2. Sepp Maier 631
 3. Gerd Müller 565
 4. Klaus Augenthaler 546
 5. Hans-Georg Schwarzenbeck 540
 6. Franz Beckenbauer 533
 7. Philipp Lahm 517
 8. Bernd Dürnberger 501
 9. Bastian Schweinsteiger 500
 10. Mehmet Scholl 469
 11. Thomas Müller 450Ha már itt vagyunk, akkor a Bayern történetének legtöbb gólját Gerd Müller szerezte. 508 gólja egymagában majdnem annyi, mint az őt követő Kalle Rummenigge 217), Thomas Müller (178) és Robert Lewandowski (159) hármasnak.

A Bayern történetének legtöbb gólpasszát Franck Ribéry adta, 180-at. Thomas Müller a második 154-gyel. Csak úgy a móka kedvéért: Arjen Robben is már 100-nál tart. 🙂

A klubtörténet legtöbb piroslapját Sammy Kuffour kapta. Hat pirosa és 2 sárga-pirosa nem sokkal több, mint Jerome Boateng 5 sima és 1 kétlapos kiállítása. A legtöbb sárgalapot Bastian Schweinsteiger gyűjtötte be. Azon a poszton, ennyi mérkőzésen a 82 nem tűnik annyira kiemelkedőnek. Philipp Lahm egyébként 38-ig jutott.