A nyomasztó kétarcúság

A brutális kettősség, amit nem tudok feldolgozni a szerdai PSG elleni találkozót követően. A rangadó előtt még azt írtam, hogy totálisan nyugodt vagyok, a Sextuple okán most annyira eléggé ki vagyok elégítve a futballban.

Lehet, hogy egy kép erről: egy vagy több ember és sportoló emberek
Azt nem írtam le, de még hozzágondoltam, hogy újat már aligha fog nekem mutatni ez a szerdai meccs, Bayern München szurkolóként már láttam mindent. Hát nem így lett! Én nem maradtam nyugodt a végére, rohadtul felbőszített a találkozó alakulása, viszont rohadtul fel is spannolt.
Igen, két kézzel markolja a labdát a 16-oson belül “a játék szellemében”, áprilisban Szibéria, Fortuna szokásos trollkodása, ezek mind olyan dolgok, amik alapjaiban meghatározták a szerda estét.

VISZONT!
Ha az egészet lecsupaszítjuk, akkor azt látom, hogy egy nagyrangadón, vezéráldozatok ellenére is működik előrefelé egy gépezet. A gépezet működik, függetlenül a játékosoktól. Ez egészen lenyűgöző, csodálatos.
De abban a pillanatban visszahúz a földre, amilyen pitiáner módon nem akarunk tudomást venni a védelmi rendszer hibáiról.
Azt hiszem, hogy “agyonnyert, de elvesztett elitmeccsen” (volt egy pár!) még sosem játszott ennyire domináns focit a Bayern. Az übert is überelte.
Viszont “agyonnyert, de elvesztett elitmeccsen” még sosem volt ennyire egyszerű dolga az ellenfélnek, hogy elérje, amiért jött.
Egyszerű ujjgyakorlat volt ez nekik.

MEGTÖRTÉNT! 2-3 hazai pályán.
Próbálom magam elé vízionálni a 2015-ös Porto elleni negyeddöntőt, ahol az első meccsen elszenvedett kétgólos vereséget egy 6-1-es győzelem követte. Sajnos azonban sehogy sem jön össze, mert annyira elüt egymástól a két párharc, hogy a reményen túl semmilyen más párhuzamot nem lehetne vonni.
Ahogyan az Evangélium alapján mondani szokás, könnyebb a tevének a tű fokán átjutnia, mint ami a Bayernre vár jövő kedden. Hiányosságok a taktikában, hiányzó játékosok, egy ilyen kényelmetlen eredménnyel menni idegenbe, és persze az ellenfél is a szerdainál csak jobban tud futballozni.
Lehet, hogy egy kép erről: 3 ember és sportoló emberek
MÉGIS!
És ezt már nem Jézus mondja, hanem az Igazából szerelem című örökbecsű filmből van – addig nincs vége, amíg nincs vége. Egyszerűen olyan dinamika generálódik, ahogyan súrlódnak egymáshoz a kerekek. Nem pusztán vakreménnyel fognak Párizsba utazni. Ez egyébként tök jó, ezt el tudnánk viselni a következő évtizedre is.

Annak ellenére is, hogy nagy valószínűséggel fog gólt kapni a Bayern. Legalább három lőtt gólban kell gondolkodni és ez legalább benne van a csapatban.

KI KELL JÖNNIE!