A mindig csalóka statisztika

Az Abendzeitung jelentetett meg cikket azzal, kik a Bayern edzőváltásának “VESZTESEI.” Ez nagyon keményen hangzik, pedig mindenki mindig nem lehet a pályán és van hierarchia a csapatban. Viszont azt megmutatja mennyire csalóka a statisztika.


Sebastian Rudy: Ancelotti alatt 58, Heynckes alatt “csak” 38 percet játszik átlagosan. Ez kétségkívül csökkenés, de ez még mindig egy jelentős szám, azt jelzi, hogy a cserejátékosok is folyamatos játéklehetőséghez jut annak ellenére is, hogy a vezetőedző egyik kedvenc játékosa is aon a poszton játszik, mint ő. Ráadásul elég jól. Rudy egyébként a PSG ellen is kezdő volt.

Corentin Tolisso: Ugyanez, hivatkoznak arra, hogy 68 perces átlag helyett 42 percet játszik átlagosan. Az ő esetében is ez folyamatos játéklehetőséget jelent. És éppen nem azt, hogy mellőzve lenne.

Sandro Wagner: Két meccsből (11 és 13 perc) szeretnének következtetéseket levonni egy frissen igazolt, még nem beépült játékos esetében, akit kifejezetten tartaléknak és/vagy az angol hetek miatt igazolták le.

Juan Bernat: Az rá való hivatkozást pláne nem értem. Nemrég tért vissza a sérülésből, hétvégén pedig kezdőként szerepelt. Friedl is távozott.

Nekem ezek az adatok éppen azt mutatják, hogy még a tartalékok is komoly szerepet kapnak Jupp Heynckestől, még ők is aktívan tudnak bizonyítani.