Queiroz: Be akarunk jutni a nyolcaddöntőbe a VB-n

Legkésőbb a németek legutóbbi világbajnoki címéig mindenki számára egyértelművé vált, hogy a sikeres világbajnoki szerepléshez már nem elegendő az, ha te vagy a legjobb, ezt megfelelő szakmai háttérmunkával kell megsegíteni.

Image result for queiroz iran 2018

Nemcsak a legerősebb válogatottak, de az olyan csapatok is, mint Irán, gőzerővel dolgoznak azon, hogy a világbajnokságra a lehető legjobb körülményeket biztosítsák a játékosok számára. Carlos Queiroz, a perzsa ország kapitánya jelenleg is Szocsiban tartózkodik, és magabiztosan tud nyilatkozni a nyári VB-t illetően.

Irán már azzal sikert ért el, hogy a VB-k története során először két egymást követő VB-re is kvalifikálni tudták magukat. A brazíliai VB-n az argentin, nigériai, bosnyák hármas erősebbnek bizonyult. Az ott megszerzett 1 pont a világbajnokság 28. helyéhez volt elegendő. De Nigéria ellen kibírták kapott gól nélkül, Argentína pedig csak a hosszabbításban tudta őket legyőzni egyetlen góllal. Queiroz kapitány csapata a selejtezők során egyetlen meccset sem veszített el, több játékosuk is középerős európai bajnokságban focizik. Az ő fejlődésük tényleg megkérdőjelezhetetlen.
 

A VB-sorsoláskor azonban alaposan belehúztak. Marokkó mellett Spanyolország és Portugália is az ő csoportjukba került. A két VB-címre törő csapat továbbjutását majdnem mindenki biztosra veszi. De Queiroz nem tartozik közéjük. Bár véleménye szerint a VB legnehezebb csoportjába kerültek, egyértelmű célként nevezi meg, hogy Irán bejusson a legjobb 16 közé Oroszországban: „Be akarunk jutni a nyolcaddöntőbe” – mondta a fifa-comnak.

Annyi bizonyos, hogy a portugál szakember a lehető legjobban ismeri az Európa-bajnok portugál válogatottat, melynek 2008 és 2010 között a kapitány is volt. Amiként Cristiano Ronaldo sem nagyon tud neki újat mutatni, őt egyébként a Manchester Unitedből is jól ismeri.