Willi Orban magyar válogatott lesz

Egy igencsak érdekes kérdés zárult le azzal, hogy Willi Orban végleg eldöntötte: nem vár Jogi Löw behívására és inkább elfogadja a magyar szövetség meghívását.

Image result for willi orban gulacsi

„Vilmos Tamás Orbán” 1992. november 3-án született Kaiserslauternben, magyar apa és lengyel származású anya gyermekeként. Egész életét, karrierjét Németországban töltötte, két alkalommal az U21-es német válogatottban is pályára léphetett. A belső védő a kaiserslauterni nevelését és bemutatkozását követően 2015-ben igazolt az RB Lipcse csapatához, mellyel feljutásuk óta egyértelműen nemzetközi kupás helyekért /sőt, dobogóért/ küzdenek.

Így csapattársaihoz hasonlóan Orban is a DFB látóterében maradt, esélyt azonban a mai napig nem kapott. Például azért sem, mert a szintén magyar származású Niklas Süle eredménnyel játszotta be magát a keretbe.Azt mindenképpen ki kell emelni, hogy az ő esetében nem érzelmi döntés született, korábbi nyilatkozatai azt támasztják alá, hogy ő egyértelműen német válogatott szeretett volna lenni. Az elmúlt években sok megalázó eredménnyel szerepelt magyar válogatott azonban feltehetően így is jól jár vele. Német nevelésként egy teljesen más – világbajnoki – szintű utánpótlásból érkezik, teljesen másfajta elvárásokkal és mentalitással. Már csak ezért is érdekes lesz őt figyelni a magyar válogatott mezében is.

A Nationalelfben nem jellemző a honosítás, az utolsó honosított játékos Cacau volt. Azonban a tehetségek túltermelése okán a bevándorlóháttérrel rendelkező játékosok, így Orban számára is opciót jelentenek a felmenői származási országai. Jermaine Jones, Kevin- Prince Boateng, Konstantin Rausch, Sebastian Boenisch vagy épp Roman Neustädter hasonló cipőben jártak.

A hírek szerint az MLSZ a Dárdai-fiúkat is megkörnyékezte. Mindketten már apjuk berlini karrierje idején születtek és mindketten német U-válogatottak.