Végre kezdődik a német fociszezon!

Tudom, állandóan jönnek a bejegyzések, hogy végre kezdődik valami. Így voltam a női foci VB-vel is. Mondjuk az még mindig tart, csak a németek nélkül. De most megint van indokom a fociörömre. Szombaton már tétmeccset rendeznek Németországban. Jön a 24. Szuperkupa. 

Nemcsak, hogy indul az új szezon, de előreláthatóan végre egy normális beosztású szezon jön. 2020 elejétől eléggé összekuszálódtak a dolgok. Előbb a koronvírus-korlátozások okán nyárra kellett tolni egy félszezont, majd a következő szezon csak később indulhatott. Aztán mire helyreállhatott volna a dolog, már készülni kellett a téli világbajnokságra is az idő beosztásával.

De most jöhet egy olyan szezon, ami időben indul el, majd a közelgő német rendezésű EB okán időben is fejeződik be. A szokásoknak megfelelően a nyitányt a Szuperkupa jelenti, a végjátékra pedig Londonban kerül sor a BL-döntővel. /Érdekes egyébként egy évtizeddel korábban a müncheni BL-döntőt követte a londoni, most a 2024-es londoni BL-döntőt majd egy müncheni fogja követni./

Eddig 23-szor rendeztek szuperkupát Németországban. Ebből 10-szer a Bayern győzött, a Dortmund 6, a Werder pedig 3 alkalommal nyert. Mellettük a Kaiserslautern, Stuttgart és Wolfsburg hármas tud még felmutatni szuperkupát.

A Lipcse tavaly vett részt először rajta. Akkor vereséget szenvedett a Bayerntől a Red Bull Arenában. Most jöhet a revans, alaposan megcsapzottan, ráadásul ezúttal Münchenben.