Platini: Egy németnek kéne nyernie az Aranylabdát

Figyelemre méltó interjút adott vasárnap Michel Platini UEFA-elnök a Beln Sportsnak. Az egykori aranylabdás játékos továbbra sem tartja szerencsésnek, ha két játékos marketingje köré épül a futballvilág. 

Platini 2014 januárjában fakadt ki elsőként a FIFA döntésére, miszerint nem a 2013-ban mind mezőnyteljesítményében, mind pedig a csapattal elért sikerekben legjobbnak vélt Franck Ribery kapta a FIFA Aranylabdát: “Jövőre megint Messi-Ronaldo lesz, utána Ronaldo-Messi, majd megint Messi-Ronaldo? Az előző 50 évben a pályán elért teljesítményt vették figyelembe az Aranylabdánál. Most már csak a globális értéke alapján adják oda, ez pedig problémákhoz fog vezetni” – fogalmazott az UEFA-elnöke (Platini: Nem számít a pályán elért teljesítmény)

A francia sportdiplomata friss nyilatkozatában – elismerve Cristiano Ronaldo és Lionel Messi teljesítményét – úgy fogalmazott: “Nekem nincs szavazati jogom az Aranylabdára, de elvileg a világbajnokság évében az kapja, aki a győztes csapat tagjaként nagy produkcióval rukkolt elő. Így idén egy németeknek kéne nyernie. Ez így volt egészen 2010-ig, amikor Messi annak ellenére nyert, hogy a VB-n átlagos teljesítményt nyújtott, ebben az évben így semmi sincs kizárva.”

Platini alapgondolata azonban aligha fog megjelenni a szavazáskor, előfutárként a VB-Aranylabdát Lionel Messi, míg az UEFA Év játékosa díjat Cristiano Ronaldo szerezte meg.