Petry Zsolt szkeptikus az ifjú Klinsivel szemben

A szőke hajjal és a széles mosollyal le se tagadhatná az édesapját. Jürgen Klinsmann fia, Johathan kilenc hónapja érkezett a Herthához.Image result for klinsmann petry

Az U20-as amerikai válogatott kapus, aki ugyan Münchenben született, de az Egyesült Államokban nőtt fel, nagy reményekkel költözött Németországba. Céljai a mai napig nem változtak: a Hertha elsőszámú kapusa akar lenni.
Erre azonban Rune Jarstein és Thomas Kraft mögött alig van esélye. A profik között egyelőre csupán az Östersund elleni utolsó EL-meccsen kapott lehetőséget Dárdai Páltól, mellette, amikor épp nem sérült, akkor a Hertha II-ben véd.

A klub kapusedzője, Petry Zsolt részben elégedett vele, de leginkább szkeptikus. Szerinte fizikálisan sokat fejlődött és az alaptechnikája is rendben van. Azonban Petry Zsolt szerint egyelőre kiütközik az amerikai munkamorálja, egészen egyszerűen még nincs hozzászokva a kemény napi munkához, ami Németországban elvárható mindenkitől: „A tudása megvan, de nem minden nap mutatja meg a pályán. Ezt hiányoljuk tőle mindannyian az edzői stábban.” 


Johanthan Klinsmann-nál egy másik tipikus ifiprobléma is jelen van. Egyelőre nincs meg az a fajta kemény jellem, amit a német utánpótlásban megkövetelnek: „Személyiségében sincs meg a megfelelő fejlődés. Ezt látni lehet az edzéseken: keveset beszél a társakkal, kevés a kontaktus, nincs kisugárzása, meggyőző fellépése, határozottsága.” Ez pedig különösen a kapusok számára elengedhetetlen.

Petry Zsolt a kritikája ellenére elismeri és dicséri Klinsmann tudását, szerinte az Östersund ellen és a többi meccsen is megmutatta tehetségét. De egyelőre túl naivnak érzi a játékost, aki nem tudja megmutatni, ki az úr a 16-oson belül.

Image result for klinsmann hertha

Az ifjabbik Klinsmann maga is látja, hogy ez egy teljesen más világ, de mint mondja, elsősorban ezért is igazolt Németországba. Az amerikai főiskolai futball meg sem közelíti a német profizmust. Klinsmann-nak egyúttal azzal is meg kellett küzdenie, hogy Berlinben teljesen egyedül van. Új város, új kihívások, ráadásul az elején még a német nyelv is hozott számára egy kisebb akadályt. A Klinsmann név miatt kissé ideges volt az elején, hiszen a főiskolával szemben Németország ez már jóval nagyobb súlyt helyez a vállára, de már hozzászokott. Végső soron Dárdai Palkó is érezheti ezt, akinek ráadásul a saját édesapját kell meggyőznie, hogy játéklehetőséghez jusson.