Pedig most a német edzők a legjobbak a világon

A német taktikai vesszőfutás különösen abból a szempontból elkeserítő, hogy egyébként magabiztosan alátámasztható, hogy jelenleg a német edzők kiemelkednek az élmezőnyben. Az előző három BL-győzelem egyaránt edzői input eredménye.

Bundesliga | Jürgen Klopp, Hansi Flick and Thomas Tuchel: German Champions League winners made in the BundesligaAhogyan bár Julian Nagelsmann-nal kapcsolatban erősen kérdéses, hogy meg tud-e felelni már most a brutális elvárásoknak, de azért azt hiszem azzal senki sem vitatkozik, hogy kivételes érzéke van neki is ehhez a sporthoz, és minden megvan benne, hogy ezt – ha nem is első élcsapatával, bár azért remélem – sikerekre váltsa. Nagyon izgalmasnak tűnik az ő müncheni szerepvállalása. A pénzügyi korlátokkal valószínűleg meg tud küzdeni, az eredménykényszer természetesen mindenen felül áll. – Utóbbival kapcsolatban azért kár, hogy így van, mert ha Nagelsmann a pénzügyi korlátokat megkerülve sikerrel építene be 2-3 német fiatalt a csapatba, az hosszútávon további sikereket alapozhatna meg, ráadásul ugyanabból a pénzből több jutna egy-egy további játékos megvásárlására. 
 
És akkor még ott van Stefan Kuntz, aki a DFB-nél bizonyít évek óta. Három U21-es EB, közte két győzelem, és egy ezüstérem.