Nemzetközi kupák: Felemás esélyekkel várják a csoportkör végét a németek

Az előzetes várakozások alapján nem sok jót jósoltak a Bundesligának erre a szezonra. A pénzügyi lehetőségek viszonylagos szűkössége, illetve a tradícionális nagycsapatok féltucatjának visszaesése okán idén kevesebb figyelem övezi a küzdelmeket. Nyilván nem segíti a dolgot, hogy a Bayern megtartani látszik egyeduralkodó szerepét.

Moussa Diaby überragte bei Leverkusens Sieg gegen Real Betis, Demirbay (r.) flog vom Platz.

Amit legalább a Bajnokok Ligájára is át tud menteni. Az még kérdéses, hogy a Nagelsmann-csapat mire lehet képes a végelszámoásban, azonban az indulás alapján visszaesés egyáltalán nem tapasztalható a korábbiakhoz képest. A Bayern négy meccsből négy győzelemme indított, a legtöbb gólt lőve, egyébként a legtöbb helyzetet is kidolgozva, s mindössze két gólt kapva.

A másik három BL-csapat szerepése azonban erősen viszontagságos. A Lipcse most szerezte meg első pontját a műanyagcsoportban, a (nem műanyag) Brügge ellen még kinézhet az Európa-Liga. A Dortmund kétszer is kikapott az Ajaxtól, a második hely megszerzése azért továbbra is elvárható. A Wolfsburg pedig még bárhol végezhet a kiegyenlített csoportjában.

Az Európa-Ligában viszont jól állnak a csapatok. A Bayer Leverkusen és az Eintracht Frankfurt is 10-10 ponttal vezetik a csoportjukat, karnyújásra állva a biztos továbbjutástól.

Ugyanez nem mondható el az Union Berlinről, mely az Európa Konferencia Ligában 4 meccs után 3 ponttal az utolsó helyen állnak. Azért még nincs veszve semmi.