Maradt kikért szorítani Európában

Nem meglepő körülmények között, de azért eléggé kínos módon esett ki a Bayern München a Bajnokok Ligájából. Előzetesen legalább az elődöntőben reménykedtünk, ehhez megvolt a megfelelő sorsolás is. Ráadásul eleve már csak a Bayern volt az egyetlen német csapat a BL kieséses szakaszában. Teljesen azonban nem zárult le a kupaidény a német csapatok számára. Ketten még állnak. 

Filip Kostic fires Eintracht Frankfurt into UEFA Europa League final four in stunning win at Barcelona | Bundesliga.
Ugyan az Európa-Ligában a Dortmund és a Leverkusen is hamar búcsúzott, a Wolfsburg alapból összeesett, az Európa Konferencia Liga meg még mindig nem érdekel senkit, a végjátékra itt egészen pofás helyzet alakult ki: A Lipcse a skót Rangers, míg a Frankfurt az angol West Ham ellen küzdhet meg a sevillai döntőbe jutásért. A frankfurtiak barcelonai győzelme ráadásul beírja magát a német kupatörténelem könyveibe.
De éppenséggel attól, hogy a Frankfurt legyűrte a Barcelonát, még a Bayern keddi blamájából semmit sem enyhít. Sőt, fel sem jogosít bennünket a fanboyoskodásra. Szóval húzzuk vissza azt a sliccet, ez nem a méricskélés ideje.. ?


Ettől függetlenül nagyszerű, hogy majális idején is lesz mit néznünk Európában a német futball kedvelőjeként. 2009 óta nem volt német döntős a második sorozatban. Most nagyon csalódott lennék, ha legalább az egyik német csapat ne jutna be.
1997 óta nem fordult elő, hogy a Bayernen kívül más német csapat nemzetközi kupát nyert volna (akkor BL+ UEFA-kupa). Most erre is reális az esély. Legalábbis van miért szurkolni. ?
De a Bayern München jelenlegi helyzetén nem enyhít. Maximum annyiban, hogy nem teljesen felejtős a Bundesliga nemzetközi ereje.