Képes lehet-e revansot venni a német válogatott a franciák ellen?

A régi rendszerben már a csoportmeccsek során is egymást érték a nagy meccsek az EB-ken. De azért a felhigított mezőnyben is van egy-két rangadó az első két hétben.

Deutschland - Frankreich: Einzelkritik zum Halbfinale der EM 2016Ilyen lesz a francia-német meccs is kedden este. Alapvetően két végső esélyes mérkőzése lenne. Sajnos a német válogatott nincs összerakva. De azért még mindig bődületesen jó játékosok alkotják. Ráadásul hazai pályán, Münchenben játszanak. Összességében egyébként 12-en is, hiszen 8 német és 4 francia játékos is Münchenben futballozik.

Az előző évtizedben négy meccset is játszottak egymással tét mellett. 2014-ben a VB- negyeddöntőjében még a német válogatott volt egy picivel erősebb, aztán két év múlva az EB elődöntőben már a franciák voltak egy picivel jobbak – ugye hazai pályán. 2018 végén aztán játszottak két Nemzetek Ligája meccset is. Párizsban a franciák nyertek 2-1-re, pedig még a németek szerezték meg a vezetést. Münchenben viszont 0-0-s döntetlent értek el a felek.

Azt hiszem, hogy a pillanatnyi erőviszonyok mellett és a továbbjutás logikája alapján ezzel nagyon elégedett lehetne a Nationalelf. Persze amennyiben a németek valóban csapatszinten is elhiszik, amit Joshua Kimmich mond, és végső győzelemre törnek, akkor hazai pályán a világbajnok elleni győzelemmel lehetne megalapozni a vérmes reményeket.