Hansi Flick igenis tapasztalt szakember!

Ha csak pár hónappal ezelőtt bárki azt mondja, hogy Hansi Flick veszi át a Bayern München kispadját, hatalmas indulatok tőrtek volna ki a közösségi média legmélyebb bugyraiban.

A képen a következők lehetnek: 1 személy, mosolyog, túra/szabadtériHansi Flick azonban nagyszerűen dolgozza meg azt a vákumot, amibe került. Volt honnan, és van hova fejlődni. Luft nach oben, ahogyan német mondja. Így alig egy-két hét alatt hirtelen a csalhatatlan megváltó szerepébe került. Ami nyilván ugyanúgy túlzás, mint előzetes lesajnálása lett volna. Hansi Flick valóban nem tartozott az elsőszámú jelöltek közé, de ez nem jelenti azt, hogy nullkilométeresként jutott volna el a Bayern padjára. Sőt, valójában erre az évre ő már egyfajta vésztartalékként is érkezett Münchenbe. Ez persze minden elmond arról, volt-e reális esélye is Niko Kovacnak a bizonyításra, illetőleg mennyire is (nem) bíztak meg benne. És volt-e értelme – a duplázás ellenére – ennyi ideig húzni a történetet?

De ez már lejátszott lemez. A lényeg, hogy a lehető legjobb döntés volt Hansi Flicket is behúzni  – visszahúzni, hiszen egykori játékosról bszélünk – a Bayern családjába. Nem lefitymálva a játékosokat, de egyelőre jócskán ő tűnik a nyár legjobb igazolásának.Erős kézzel kormányozd hajódat!

Hansi Flick esetében az irányítási szerep az, amiben kevés tapasztalattal rendelkezik. Azonban annak ellenére, hogy ezen a szinten még nem irányított csapatot, szakmai kérdésekben hosszú idő áll már mögötte. Tapasztalt. Elvitathatlanul érti a futballt.

Hosszú ideig dolgozott együtt klasszis játékosokkal, tehát a játékosokkal való kommunikáció, megértés terén is megfelelő választásnak tűnik. Képesnek kell lennie kezelni a játékosokat. Lásd Boateng, Müller, Martínez. 

Bildergebnis für hansi flick maracana 2014"

És sokszor állt ott a pálya szélén kiélezett helyzetben. Mégha nem is ő hozta meg a végső döntést, nem ő viselte a közvetlen felelősséget, de tudja nagyon jól, milyen érzés a legmagasabb szinteken a pillanat nyomása. Tudja, milyen érzés, amikor világbajnoki címet befolyásoló döntéssel kell előállni 30 másodperc alatt.

Először adja az arcát közvetlenül egy ilyen méretű feladathoz. De ezen túl van akkora tapasztalata, hogy ezt kezelni tudja, és szakmailag is megfelelő irányt adjon a csapatnak. Ami a legfontosabb: kívülről is szemmel láthatóan erős kézzel fogja össze a játékosokat. Ez jó!

Nagyon jó lenne, ha ez működne. Nagyon jó lenne, ha bizalmat is kapna. Nekünk szurkolóknak is megnyugvás lenne tudni, hogy a formálódó generáció tart valamerre.