Didi Hamann szerint Reus, Gündogan és Hummels nélkül menne a VB-re

Elég nagy port kavart Didi Hamann leújabb szakértése, melyben arról kérdezték, kiket vinne magával a 2022-es katari VB-re, s kik azok, akik kimaradnának.

Mats Hummels, İlkay Gündoğan, Marcel Schmelzer and Marco Reus | Marco reus,  Chef jackets, Sports jersey

Nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy itt nem arról van szó egyetlen esetben sem, hogy Didi Hamann vagy más személy görcsösen keres magának egy mikrofont, amibe belemondhatja a véleményét, de még csak nem is közösségi médiás posztokról van szó. Egészen egyszerűen a véleményéért fizetik, ilyen munkát vállal. Ezért tűnik úgy, hogy minden vele van tele, szemben más korábbi játékosokkal, mert ő folyamatosan szakértőként dolgozik, szemben másokkal, akik meg nem dolgoznak szakértőként. Egy-egy hosszú beszélgetésből pedig nagyon jól ki lehet ragadni mondatokat, amikre meg lehet sértődni. Én is felhőköltem, amikor azt mondta, hogy Lewandowski probléma a Bayern számára. Utóbb kiderült, hogy Lewandowski éppen a megoldás.

Szóval a két dortmundit és az ex-dortmundit külön kiemelte azok között, akik kimaradnának a 23 fős keretéből (persze lehet, hogy 25 fős lesz végül). Hummelsszel kapcsolatban a lassúságát, Gündogannal kapcsolatban pedig azt emelte ki, hogy a játékstílusa tökéletesen beleillik Pep Guardiola és a Manchester City játékába, de ez nem feleltehető meg a Nationalelfnek, ezért van előbbiben jó, utóbbiban felejthető teljesítménye.

Marco Reus pedig – ha ő lenne a szövetségi kapitány – teljességgel elvágta volna magát nála. A fő ok, hogy Reus lemondta a nyári Európa-bajnokságot, ezért csak akkor vinné magával a VB-re, ha a következő 12 hónapban kiemelkedő teljesítményt nyújtana.

A keretet így állítaná össze most:

DFB-Team News: Sky Experte Didi Hamann nennt seinen WM-Kader 2022 | Fußball  News | Sky Sport