De jó, hogy itt a női foci-VB!

Nagyon jó dolog, hogy van női foci, amiként az is, hogy ekkora kulisszát kap. Az elmúlt 5 év német válogatott kudarcai és a Nationalelf jelenlegi kilátástalan helyzetében is sikerül átmentenem egy jókora adagot a korábbi időszakok nyári válogatott élményeiből.

Nem, nem az eredményesség hiánya a baj, hanem a hozzáállás, a nemtörődömség, a páváskodás, ami miatt olyan keserű a férfi német válogatottra gondolni. És pont a lelkesedés, a csapatszellem, a mosolygás, ami miatt annyira jó érzés szorítani a lányokért.

Mivel a tornát Ausztráliában és Új-Zélandon rendezik, így számunkra nem éppen ideálisak az időpontok, de talán jobb, mintha az amerikai kontinensen lenne.

Ugyan a németek tavaly ezüstérmesek lettek az angolok mögött az Európa-bajnokságon, azért nem akkora favoritok, mint egy bő évtizeddel korábban voltak, vagy éppen amikor zsinórban nyerték az EB-ket, és egymás után kétszer világbajnokok is lettek (2003 és 2007). Azóta 2011-ben és 2019-ben a negyeddöntőben estek ki, 2015-ben negyedikek lettek. Négy évvel ezelőtti eredményükkel ráadásul lemaradtak a tokiói olimpiai tornáról. Olimpiai címvédőként nem lehettek ott a 2021-ben megrendezett 2020-as tornán. 🙂

Ez a világbajnokságon nem téma, hiszen majd a Nemzetek Ligája tornáról lehet kijutni Európából a tornára. Jellemző, hogy pokolian nehéz lesz, hiszen a rendező franciák mellett mindössze két európai csapatnak jut majd hely.

De addig is világbajnokság. A németek Marokkó ellen 6-0-ra nyertek, még Kolumbia és Dél-Korea ellen játszanak csoportmeccseket. Mivel 32 csapatos a torna, ezért a lebonyolítás azonos az eddigi férfi tornákéval. A nyolcaddöntőben nyomban Brazília és Franciaország is jöhet majd.

A döntőre augusztus 20-án Sydney-ben kerül sor.