Bundesliga: Folytatódik a felépített tehetségek lerablása

A lerablás szót a futballban szinte kizárólag a Bayern Münchennel kapcsolatban használják. Ez értelemszerűen egyoldalú, leegyszerűsítő és persze az igazságérzetemet sértő. 

Igen, a Bayern Münchennél nem irgalmas szamaritánusok gyülekezete, a pénzügyi egyensúlyán belül hajlandó elvenni azt, aki számára kell. Csak úgy, mint azt összeg többi klub a maga képességeinek megfelelően.

Idén nyáron egyébként eddig nem rabolt le a szó szoros értelmében vetélytársat a Bayern, hiszen Guerreiro és Laimer is ingyen érkeztek. Leszolgálták korábbi klubjuknál azt, amire vállalkoztak, majd nem kötöttek új szerződést. Tiszta ügy.

Nem csökkent azonban a Bundesliga legjobb játékosainak kirajzása, úgy tűnik, hogy a Bundesliga csapatai képtelenek megtartani legjobbjaikat, különösen, ha egy angol csapat jelentkezik be. És az angol csapatnak nem is kell éppenséggel BL-helyen állnia.

Cserében azért jól le is húzzák őket, hiszen például a Lipcse a City-Liverpool-Chelsea hármastól összességében 220 millió Eurót kasszírozott a Gvadriol-Szoboszlai-Nkunku hármasért.

A fussballtransfers.de készített egy kezdőcsapatot is a távozókból, igazán impozáns lista. És még nincs vége az átigazolási iddőszaknak. Ez a csapat megfelelő szakmai támogatással sokáig mehetne a Bajnokok Ligájában:

Lehet, hogy egy kép erről: 11 ember, amerikaifocizó emberek, futballozó emberek és , szöveg, amely így szól: „THURAM INTER MAILAND MANÉ AL NASSR 1o DIABY ASTON VILLA NKUNKU FC CHELSEA SZOBOSZLAI FC LIVERPOOL BELLINGHAM REAL MADRID HERNÁNDEZ PSG GVARDIOL MAN CITY N'DICKA AS ROM CANCELO MAN CITY FLEKKEN FC BRENTFORD FUSSBALLTRANSFERS”