Annyi meccs jön, hogy alapból otthon maradok

Ha tavasszal hiányoltuk a focit, akkor idén ősszel teli pofára tömhetjük. Az elmúlt két hétben hat kiemelt meccs is volt számomra, hiszen a Hertha elleni bajnokit három válogatott mérkőzés, majd a csütörtöki kupatalálkozó és a szombati bajnoki követte.

Bayern thrash Armenia thanks to pairing Muller and Lewandowski | Saudi 24 News

A következő majd’ három hétben pedig megint jön hat mérkőzés a Bayern München számára. Három BL-meccs és három bajnoki. A sort az Atletico Madrid elleni BL-rangadó nyitja, a következő válogatott szünetet megelőzően pedig a dortmundi szuperrangadóval zárul a menü. Közte a BL-ben Moszkvában és Salzburgban is játszani kell, a bajnokságban pedig egy hazai Frankfurt elleni találkozót egy kölni vendégjáték követ. Hat meccs, amiből az első kettő otthoni, majd négy idegenbeli.

Jó hír, hogy bár idén ősszel azért a Bayern számára már osztottak trófeákat, de az igazán fontosakat majd ezúttal is csak a következő évben fogják. És megint nem lehet belőni, mikor és milyen módozat szerint. Arra azért lehet gondolni, hogy az Európa-bajnokság teljes törlése akkora érvágás lenne az UEFA számára, hogy azt a kormányzatok semmiképpen sem tudnák letolni a torkukon, így várhatóan valahogyan, de a klubsorozatok is lezárulnak majd május végéig. A Bayernnek talán megint kedvező lenne, ha tornarendszerben. A kiírás szerint egyelőre a tavasz megegyezik a korábbi kiírásokkal.

Ez azt is jelenti, hogy az ősznek a BL-ben és a bajnokságban is a túlélésről kell szólnia. 2020 hátralévő két-három erőltetett menetében annyi kreditet kell gyűjteni, amivel kedvező helyzetben lehet várni a 2021-es évet. Kedvező az is, hogy a naptár nemcsak a Bayernt sújtja, hiszen a bajnoki vetélytársak ugyanúgy futószalagon játsszák a bajnokikat és a BL/EL-meccseket. Az utolsó átigazolási napon meghúzott lépésekkel pedig a Bayern jobban felkészültnek látszik a terhelésre, mint bármelyik másik német csapat.

Most akkor jól igazolt a Bayern München?

Ahogyan a naptár a többi bajnokság képviselőit ugyanúgy szorítja, a Bayern lehetséges klub-világbajnoki két meccséhez képest nekik 38 fordulót kell abszolválniuk, illetve létezik ligakupa vagy épp visszavágó a kupában. A német csapatoknak a téli felkészülési időszak kiesése önmagukhoz képest megterhelést jelent, de a többi topligában eddig se nagyon volt téli szünet. Most se nagyon lesz.

Ezekből tényleg az következik, hogy a többi csapathoz hasonlóan a Bayernnek idén ősszel a bajnoki élmezőnyt kell tartania, a BL-ben pedig a bármi áron való csoportgyőzelmet kell kitűznie célul /nem garancia a kedvező sorsolásra, azonban az esélyét növeli/.

Mivel Hansi Flick olyan ember hírében áll, akinek minden feladatra világos terve van, valószínűleg pontosan tudja, hogy 2021 tavaszára kell összpontosítania az erőket.

Ettől függetlenül különösen az Atletico Madrid és a Borussia Dortmund elleni mérkőzésekkel kapcsolatban nagyon bízom abban, hogy láthatjuk azt a fajta presszinget, amivel 2020-ban Európa csúcsára küzdötte magát a német rekordbajnok.

Lesz-e idén klub-világbajnokság?