A német EB-felkészülés nyertesei és vesztesei

Kedden már tényleg megindul az Európa-bajnokság a németek számára is. Hároméves hosszú vesszőfutás, majd az előző hónap fogadkozásai után hazai pályán lehet megmutatni – a világbajnok franciák ellen.

Bayern & Germany в Twitter: "For Kai Havertz, it's important to know who will be Bayern long term coach before making his decision on whether to move to Munich. Working under HansiA Kicker gyűjtötte össze, kik azok, akik az előző hetek felkészüléséből győztesként, és kik azok, akik vesztesként jöttek ki. Remélhetőleg hosszú lesz a torna, tehát bőven lesz majd esély a keret forgatására – sajnos a sérülés és az eltiltás sem zárható ki -, de egy nappal a kezdő sípszó előtt szinte borítékolható, kik fognak kezdeni. /Azt azért ki kell emelni, hogy Leon Goretzka feltehetően kezdő lenne, ha bevethető lenne./ Azért is érdekes látni egy ilyen listát, hiszen utólag majd megnézhetjük, hogy a “nyertesek” megváltották-e a világot, vagy esetleg az elején még rövidebbet húzó játékosok közül kik azok, akik mégis beverekszik magukat a csapatba.


A fekészülés győztesei

1. KAI HAVERTZ

Havertz már az utolsó válogatott meccseken is jól szerepelt, aztán nyert egy BL-t a tavaly még bukdácsoló Chelsea-nek. Például Gnabry tavaly a nagy pillanatok embere volt, idén ő is sokat hibázott. Így talán Havertz lehet, aki majd a fontos pillanatokban a válogatottban is odaér.

2. ROBIN GOSENS

Féltucatnyi balhátvéd után – sőt, ha a 2012-es Lahm után vesszük, akkor kilenc év alatt inkább 10 felé közelítő próbálkozás után Gosens végre megoldást jelenthet a balszélen. A háromvédős rendszer baloldali szárnyvédő posztját neki találták ki. Szerintem jó lesz!

3. MATTHIAS GINTER

Sokáig kérdéses volt, hogyan is néz majd ki a válogatott belső védelme. Pláne, ha háromvédős rendszer mellett dönt a kapitány. Most úgy tűnik, hogy ezen az EB-n három belső védő fog egyszerre játszani. Ginter 20 évesen, kispadosként lett vilábajnok, most végleg megérkezett a tapasztalt játékosok közé.

A felkészülés vesztesei

1. LUKAS KLOSTERNMANN

Úgy tűnt, hogy helye lehet a válogatott kezdőcsapatában. A dánok ellen nem mozgott rosszul, azonban hiányzott belőle az az agilitás, ami például Gosensben megvan. Kimmich ráadásul teljesen más kategória, ami a támadásokat illeti. Jogi Löwnek több belső középpályást is el kell helyeznie a pályán, s Goretzka még csak ezután fog bejönni a képbe. Így adja magát, hogy Klostermann helyén Kimmich kezdjen.


2. LEROY SANÉ

A Bayern München szimpatizánsai között nagyon rosszul indított, nem épült be rendesen, sorsdöntő pillanatokban nem döntött jól. Magától értetődő, hogy nem fér be a Nationalelf kezdőcsapatába. De Jokerként várható az érkezése az összes meccsen.

3. NIKLAS SÜLE

Amikor Mats Hummelst és Jerome Boatenget kitették a válogatottból, egyértelműen Süle lépett elő elsőszámú belső védővé. Aztán amikor Hummels elment Münchenből, Kalle Rummenigge elmondta, hogy a legjobb német belső védő még mindig náluk maradt… Volt egy újabb keresztszalag-szakadás, flegmázás, sokat játszott jobboldali játékosként is. De azért lehozott gól nélkül ő is egy BL-döntőt. Őt is biztosan fogjuk majd látni játszani az EB-n. De az elején nem alapemberként.