A Bayern kezében lehet az új német kapitány kinevezése

A Bayern München kezében van a lehetséges új kapitány. A sajtóban egyöntetűen Julian Nagelsmannt tartják az elsőszámú jelöltnek, a hírek szerint a tárgyalalások is vele kezdődnek meg.

Kissé bizarr helyzetet teremt ez a Bayern München számára, amely 2021-ben már kénytelen volt lemondani akkori, 2023-ig szóló szerződéssel bíró vezetőedzőjéről, hogy német kapitány legyen.

Akkor rekordösszeget fizetett ki a Lipcsének Julian Nagelsmann megszerzéséért. Idén márciusban sikerült odáig feszíteni a húrt, hogy a Bayern megvált Nagelsmanntól. Annak ellenére, hogy a játékosok és a szurkolók is kedvelték őt, szerintem általánosságban még mindig kedveljük őt és sajnáljuk, hogy mennie kellett. Többségünk biztosan így van ezzel.

Viszont Nagelsmann kapott egy frankó kis ötéves, határozott idejű szerződést a Bayerntől. Amit nem lehet csak úgy felmondani. Közös megegyezéssel viszont bármi rendezhető. Most a DFB-nek ismét a Bayernen keresztül kell megszereznie új kaptányát.

Nekünk szurkolóknak azért még ott van a szálka, hogy a DFB 2021-ben Hansi Flicket lerabolta. Talán némely vezetőnek is.

Ennek ellenére a Bayernnek aligha áll érdekében, hogy keresztbe tegyen a meegállapodásnak.

Ha megszüntetik Nagelsmann-nal a szerződésüket, akkor értelemszerűen a továbbiakban megspórolják a fizetését. Ez önmagában kozmetikázza a pénzügyi kérdéseket, még akkor is, ha esetleg a távozásért konkrétan pénzt nem kap.

Ha Nagelsmann a német válogatott edzője lesz, akkor értelemszerűen nem vállal munkát valamely vetélytársnál, hogy aztán majd jól megverjen bennünket a BL negyeddöntőjében vagy ilyesmi.

Ezen felül a Bayernnek is érdeke, hogy a német válogatott ismét erős legyen. A Nationalelf mélyrepülése rontja a német futball, a Bundesliga és ezzel a Bayern München renoméját.

Egyúttal pedig a Bayernnek is érdeke, hogy játékosai a Nationalelffel sikeresek legyenek, ne megalázva, keserű szájízzel, hanem elégedetten, szenvedéllyel, boldogan térjenek vissza. Mégha fáradtabban is. Bár szerintem egy VB-bukta nagyobb mentális terhet hoz, mint egy VB-döntő fizikai terhe.