Lahm: Örülök, hogy nem igazoltam Angliába

A világbajnok játékos elárulta, 2009-ben foglalkoztatta annak a gondolata, hogy egy Premier League klubhoz igazoljon, azonban örömmel tölti el, hogy végül a bajorországi maradás mellett döntött.

Philipp Lahm, a Bayern München csapatkapitánya elmondása szerint boldog, amiért a jövőjével kapcsolatos dilemma nem egy angliai váltással zárult.

Kapcsolódó kép

A 2008/2009-es trófea nélküli szezon után az azóta már védőből középpályássá avanzsált játékos eljátszadozott a gondolattal, hogy lecseréli a bajor szerelést és Anglia felé veszi az irányt, ugyanis több Premier League klub is körbeudvarolta, köztük a Manchester United.

Azonban Lahm végérvényesen a maradás mellett döntött és azóta háromszor ünnepelhetett Bundesliga elsőséget, emellett megnyerte a Bajnokok Ligáját és a Klub-világbajnokságot.

„Elgondolkoztam Anglián, több érdekes lehetőséges is adódott” – árulta el a 30 éves futballista a Daily Mailnek.

„De a Bayern az otthonom és meggyőztek arról, hogy hamarosan újra jó dolgok fognak történni.”

„Úgy éreztem, hogy esélyesek vagyunk a Bajnokok Ligája megnyerésére. Viszont akkor inkább már a saját csapatommal teszem, mint bármely másikkal.”

„Szerencsére jó döntést hoztam, minden jól sült el végül.”

Miután Lahm győzelemre vezette a Nationalelfet a nyári brazíliai világbajnokságon, visszavonult a válogatottságtól és elmondása szerint elsősorban azért dolgozik, hogy egy újabb Bajnokok Ligája győzelemhez segíthesse a Bayernt három szezon alatt második alkalommal.

A kupasorozat csoportküzdelmei során még egyszer megmérkőznek Lahmék a Manchester Cityvel, azok után, hogy a múlt hónapban remek teljesítményt nyújtva Münchenben 1:0-s győzelmet arattak az angol bajnok ellenében.

Miután a City a világfutball egyik leggazdagabb klubcsapata, Lahm őszintén beismerte, hogy számára csalódást keltő az európai porondon nyújtott teljesítményük.

„Számomra ez teljesen érthetetlen, hiszen a Manchester City egy kiemelkedő csapat nagyszerű játékosokkal, mint például Yaya Toure” – tette hozzá Lahm. „Nagyon sok szuper játékosuk van.”

„Egy kemény mérkőzéssel nyitottak itt Münchenben és egy vereség után azonnal nyomás alá kerülsz, hiszen menned kell előre és nyerni a meccseket.”

„Ennek ellenére még mindig azt gondolom, hogy hosszú utat tehetnek meg a Bajnokok Ligájában.”

 A cikk első megjelenése az fcbayernmunchen.hu-n.