Niklas Süle magyar származású

Néha nem puszta véletlen, ha egy német név a mi magyar fülünknek is ismerősen cseng. 
Niklas Süle előtt nagy jövő állhat a Nationalelf és a Bayern játékosaként. 21 évesen már majdnem 100-szor lépett pályára a Bundesligában, a Bajnokok Ligájába igyekvő Hoffenheim egyik húzóembereként pedig a DFB-nél is nagy becsben tartják. Végigjárta a szamárlétrán az utánpótlásban, 2016-ban olimpiai ezüstérmet szerzett, jelenleg pedig már a Jogi Löw is számít rá.

De akár lehetett volna magyar válogatott is. Édesapja ugyanis magyar: a védő nagyszülei vándoroltak ki, apja már Németországban született, de egészen 16 éves koráig magyar útlevéllel rendelkezett.

Érdekesség, hogy a nevének csengése miatt egykoron egy török utánpótlásedző is megkereste őt, hogy szeretne-e török válogatott lenni.

Süle mellett van még egy-két jól ismert magyar származású játékosa a német futballnak. Dzsenifer Marozsán, az olimpiai bajnok női álogatott karmesterének apja magyar válogatott labdarúgó volt.

Willy Orban, a Lipcse magyar-lengyel származású játékosa hivatalos ajánlatot is kapott az MLSZ-től. Az ő apja ma is itthon él.