“A Bayernnél Mbappét akarják elcsábítani”

Így foglalható össze az a “hír”, ami tegnap süvített végig a német médián. Persze konkrét jelentőség vagy lehetőség nélkül. 

Bayern-PSG: "Stay calm", Lucas Hernandez jokes with Mbappé - The Indian PaperTörtént ugyanis, hogy Kylian Mbappe tett egy nyilatkozatot, miszerint Lucas Hernandez, aki ugye válogatott csapattársa, elmondta neki, hogy tök jó lenne, ha a Bayern Münchenhez igazolna. Amit Mbappe udvariasan elhárított, mivel bár sose lehet tudni, mit hoz a jövő, meg mennyire frankó a Bayern München, de azért jól érzi magát Párizsban.

És nagyjából ennyi volt a “hír.” Amiből mit is tudunk meg konkrétrumként?

  • Két válogatott játékos a válogatott edzőtáborban szokott egymással beszélgetni. Sokkoló. :-))
  • Lucas Hernandez jól érzi magát Münchenben. Ez mondjuk jó dolog, remélhetőleg következő évre már tényleg alapemberré válik a Bayernnél.

Szóval két napig most lehet nyomatni a képeket és cikkeket Mbappéval és a Bayernnel – persze nekem is... bár ezt a cikket most csak szimplán közzéteszem az oldalon, külön nem promózom – anélkül, hogy bármi tartalommal bírna. De még csak lehetőség szintjén sem jelenhet meg a dolog, hiszen a magam részéről köztudomású tényként kezelem, hogy Mbappét csak háromjegyű összegért lehetne elvinni Párizsból, a Bayern München pedig a Mbappe-szerű pakettekért nem száll ringbe.

Ilyenkor azért nagyon szomorú napjaink eltorzult átigazolási piaca, hiszen adva van az egyik legmenőbb és legsikeresebb futballcsapat, mellé adva van az egyik legmenőbb és legeredményesebb futballista, akik talán illenének is egymáshoz, erre a pénzügyek és csak a pénzügyek miatt eleve kizárt, hogy egymásra találjanak.

Nemcsak a Bayern átigazolási politikája korlátozza be a megszerezhető játékosok körét, hanem Mbappe piaci értéke is behatárolja, hogy egyáltalán az élcsapatokon belül is melyekhez tud eligazolni. Azért ő telesírni biztosan nem fogja a párnát, ha esetleg valameyik másik élklubhoz igazol. De például Philippe Coutinho esete már kifejezetten szomorú, aki vételára okán bekerült ugyanebbe a spirálba, ahonnan mozgástere jócskán behatárolódott, hiszen csapata piaci elvárásait aligha fogja egy másik élklub teljesíteni.