Szeretnél egy kis DNS-t Karácsonyra?

A Karácsony az ajándékozások ideje is. Lesz, aki sálat, mobiltelefont, eljegyzési gyűrűt kap a szerettétől. És lesz, aki majd emberi DNS-t fog kapni.

Image result for johanson nisse

Erre elsősorban majd az AIK Stockholm szurkolói számíthatnak. Jól le is lőtték a poént azzal, hogy végigfutott a nemzetközi sajtón: a 38 éves Nils-Eric Johansson DNS-éből készült kivonatot kristályosították, majd tették piacra.Bárki, aki felment az AIK online boltjára, megtalálhatta a terméket: egy kémcsőben lévő DNS-kivonatot, mely a gyártó szerint 500 évig el fog majd állni. A hitelességi tanúsítványt egy orvos illetve maga a játékos is aláírta. De mellékelnek hozzá még egy kapitányi szalagot is. 340 Eurót kell hozzá kifizetni. De nem árt sietni! Mindössze 371 darabot gyártottak belőle.

Johansson elmondta, hogy a kristályok 99%-ban tartalmazzák az ő DNS-ét, míg 1%-ot meg kellett változtatni annak érdekében, hogy senki se tudjon vele visszaélni. A klónozás korában ennek reális a veszélye.

„Nisse” 366 mérkőzésen lépett pályára a fővárosiaknál. Idén februárban szívproblémái kellett abbahagynia pályafutását. Az AIK-t megelőzően a Bayern Münchenben, az 1. FC Nürnbergben, Blackburn Roversnél és a Leicester City-nél is megfordult. Német bajnok, kupagyőztes, mellette angol ligakupa-győztes is.