Nem a pénzköltés az igazán felháborító

A Manchester City BL-győzelmének nem pusztán az az érdekessége, hogy még a nagyon-nagyon laza pénzügyi szabályokat sem tartják be.

Talán még nem is az a mérték a legfőbb probléma, amivel túllépi a laza szabályokat.
Mert itt nem arról beszélgetünk, hogy akkor most lehet-e 51-gyel menni az 50-es táblánál.

Még az sem a teteje a történetnek, hogy röhögnek bele a City-nél az egészbe.

És nem is arról van szó, hogy mi itt nyalogatjuk a sebeinket és ezért keseredetten azt mondjuk, hogy csaltak.
A fő érdekesség, hogy a csalást még a Bajnokok Ligáját szervező UEFA is megállapította. A csalás olyan mértékű volt, hogy még a szervező UEFA is eltiltást alkalmazott velük szemben. /Párhuzamosan a saját szövetsége “eljárást folytat.”/
Ezt még egy picit lehet überelni azzal, hogy a futballvilág nézi az ünneplést, és közben rezignáltan beszélnek arról, hogy ja csaltak, de ez van. Mindannyian tudjuk, mindannyian beszélünk róla, aztán mégis természetesnek elfogadjuk.
Az már csak feltételezés a részemről, hogy ez csak felbárotírja a többi “pénzes picimet” (Törtetők), hogy akkor ők még jobban áthágják majd az amúgy nagyon laza szabályokat, még egy lapáttal rátesznek.
Mert úgysincs szankció, sőt trófeát adnak érte.

És továbbra sem a pénz a probléma. Nem probléma, ha valami jövedelmező, az sem, ha ennek résztvevői jól járnak. Az sem, ha az üzleti és kulturális (ide tartozik a sport is) élet résztvevői kooperálnak egymással.