Ne váljon már showműsorrá a játékvezetés!

Nagyon nem értek egyet azzal, hogy a meccsek közben a játékvezető és a videós segítők közötti beszélgetést nyilvánosan élőben is játszani kéne:

Lehet, hogy egy kép erről: 3 ember, sportoló emberek és fű
1. A bundázás kiszűréséhez nem szükséges, mert enélkül is rögzíthető a felvétel szükség esetére.
2. Mindössze showelem, ami tök felesleges, legalábbis engem még mindig a foci érdekel alapvetően, nem a körítés. Persze, tudom, a Real Madrid elnöke szerint a fiatal “fociszurkolókat” már nem érdekli a foci, ezért lehetőleg minél kevesebb kell belőle, ideális esetben elég egy webshopot üzemeltetni.
3. A játékvezetőnek ne legyen már dolga, hogy ilyen kiélezett helyzetben még millióknak szabatosan elmagyarázza, mi történik, min gondolkodnak és min múlik a döntés.
4. Mivel így is lesz játékvezetői hiba – de kérdéses döntés feltétlenül minden meccsen, ez tovább csökkenti a játékvezetőkkel szembeni nézői bizalmat.
5. Még inkább afelé megy el a dolog, hogy nem a játékot kommentáljuk, hanem az ilyen helyzeteket. “Szavazzon, hogy les volt-e.”
6. A játékvezetéstől egy dolgot várunk el: az adott személyi és technikai eszközök felhasználásával szülessenek jó döntések. Semmi más. Elméleti, ideális esetben tehát fel sem szabad tűnnie, hogy egyáltalán vannak játékvezetők, de a kétes döntéseknek biztosan nem.
7. Ehhez képest fogunk egy relfektort és jól bevilágítjuk a kétes eseteket, mert azt az “esemény.” Ha pedig nincs, akkor bármely döntést fel lehet nagyítani sorsdöntő helyzetté.