“Ki akarna minden évben Liverpool – Real Madrid meccset nézni!?”

Élesbe fordulnak az események a nemzetközi porondon is. A héten lezárulnak a selejtezők, s megtudjuk, milyen meccseknek örülhetünk idén ősszel.

Bildergebnis für klopp champions leagueAbban már most biztosan lehetünk, hogy a csoportkörben is lesznek pikáns párosítások. Erről az UEFA előre gondoskodik. Azzal is, hogy a kiemelések során az első kalapban fixen csak bajnokok (+ címvédő) szerepelnek, így a további kalapokban is számos elitcsapat található. Amiként azzal is, hogy az indulók többségét már az öt legjobb képviselői adják: fixen 19 csapat. S láthattuk, hogy akár egy Porto, akár egy Ajax kellemes meglepetést tud okozni.

Az új szezonban biztosan második kalapos lesz a Real Madrid, a Borussia Dortmund, a Tottenham és a Napoli, míg biztosan harmadik kalapos lesz a Valencia, a Leverkusen és az Internazionale. De a negyedik kalapos Atalanta – Lipcse páros is pikáns ellenfélként szolgálhat majd.

Hosszútávon ez már egy létrehozandó Szuperligát vetít elő. A pénzügyi-üzleti nyomás hatalmas. Azonban ez nemcsak a nemzeti bajnokságok és tradicionális futball számára jelenthet óriási csapást, hanem önmagában a célzott előnyök vonatkozásában is.

Erről beszélt egy friss interjúban Jürgen Klopp is. A német szakember ezt mondta: „Miért kellene egy olyan kötött rendszert létrehoznunk, amelyben tíz éven minden évben Liverpool – Real Madrid meccseken lehet látni. Ki akarná minden évben ezt látni? Egyszer csak azt mondja majd a közönség: Ezt meg se nézem, azt sem, és azt sem. Korábban telenként két-három hétig nem is volt foci. Ott volt a síugrás, a lesiklás meg a biathlon.”