Bezárult a nagy edzőkör a Bundesligában

Mark van Bommel visszatér a Bundesligába! Nagyon jó hír, én nagyon csíptem, de ha nem is így lett volna, akkor is egy mára már emlékké fakult korszak emblematikus figurájaként lop vissza egy kicsit számunkra a múltból.

Mark van Bommel is soon the new trainer of VfL Wolfsburg and shops at PSV |  PSV - Netherlands News Live

Idén tavasszal a Bundesliga élcsapatai között aki csak tudta, lerabolta a másikat. Ami végül egy kisebb láncreakcióhoz vezetett. A legnagyobb fogás természetesen a Bayern Münchené. Mivel a DFB lerabolta tőlük Hansi Flicket, ezért ők szép szolidan benéztek a második helyezetthez, és rekordösszeg ellenében magukkal is vitték Julian Nagelsmannt, akinek bajor srácként gyermekkori álma teljesül. Lehet, hogy pár évvel korábban, mint időszerű lett volna.

Persze a Lipcsének se kellett sokáig búsúlniuk – egyszerűen leszoltak a fiókcsapa…. öööö, szóval a Red Bull Salzburghoz, és elemelték az ő  edzőjüket. Jesse Marsch így újra összeállhat Szoboszlai Dominikkal. Hogy két BL-induló csapat között hogyan engedhető meg ekkora összefonódás, ami egyre kevésbé leplezett, nagy talány, mindenesetre enyhít a Bayern München lépésének erkölcsi megítélésén.

Időközben a Dortmund lerabolta a Borussia Mönchengladbachtól Marco Rosét, majd a Gadbach rabolta le Adi Hüttert Frankfurttól. A teljes sztoriban Adi Hütteré a nagy visszalépés, hiszen ő végül is kiszorult a következő évi nemzetközi kupás mezőnyből. Oliver Glasner sem szívhajta a BL-légkört, hiszen bár a Wolfsburgot visszavezette a főtáblára, inkább elmegy Frankfurtba. És itt jön a kép Mark van Bommel, aki pedig a Wolfsurg edzője lesz.

Azt már tudjuk, hogy a Leverkusennél Gerardo Seoane jön Bernből, a Kölnt pedig Steffen Baumgart fog irányítani. Legalábbis a szezon elején tuti.

Szót kell még ejteni Peter Boszról, aki Lyonban kötött ki. Még bizonyosan fogunk hallani róla.