Bayern München: Mi lesz a francia-tengellyel?

Összesen nyolc francia játékosa van a Bayern Müchennek – ilyen nagy idegenlégiós kontingense korábban még nem volt. Sem hollandból, sem a spanyolból, semmiből.

The FCB French connection 6.0: The next chapter

A francia vonal erőltetését legtöbben Hasan Salihamidzic nevéhez kötik. Alapvetően nem lenne probléma, a Bayernnél jó tapasztalatok vannak a franciákkal, egyébként még mindig világbajnoki címvédők. Ez a nyolcas szám azért már elég meredek, és jócskán beárazza azt is, mit gondolunk pl. a német (különösen bajor) utánpótlás helyzetéről.

Könnyen lehet azonban a játékosok többségének ideje már nagyon lejáróban van Münchenben. Ez is egy olyan faktor, mely ellenérzéseket szülne, hiszen amennyiben működne a dolog, a probléma pusztán eszmei szintű lenne.

  • Bouna Sarr

Ő ugye már szenegáli válogatott, de azért a francia kontingens tagjaként tartjuk számon. Sarr nem sok esélyt kapott, de most már úgy fest, nem is fog sok esélyt kapni. Lényegében a csapat negyedikszámú jobbhátvédje. Stanisiccsal cserejtékosként elégedettek is vagyunk. Állítólag nyáron már el akarták adni, ő azonban még kölcsönben sem volt hajlandó menni. Jóhogy! Benne van a tutiban.

  •  Michael Cusicance

Egyszer játszott a Német Kupában – a Bremer SV elleni 12-1 során gólt szerzett és gólpasszot adott. És ennyi. Nincs sok értelme a müncheni szereplésének.

  • Tanguy Nianzou

Én nagyon kedvelem, de ő is nagyon kevés lehetőséget kap, nem tud velük látványosan élni.  Az életkora folytán azért neki még lehet visszaút.

  • Corentin Tolisso

Tolisso ötödik idényét játssza Münchenben. Többnyire sérült. Mégha lenne is erő benne a nagy mutatványhoz, akkor sem lenne rá ideje.

  • Benjamin Pavard

A hírek szerint továbbra is jobbhátvédet keres a Bayern. Én agyon szurkolok neki, de minden erős meccsre jut 3-4 gyenge teljesítmény, akár előrefele, akár hátul. Ez kevésnek tűnik, Philipp Lahm és Willy Sagnol posztján, de behúzhatjuk az összehasonlításba a Lizarazu-Alaba-Davies hármast is.

  • Dayot Upamecano

Upamecano a Lipcsétől érkezett 2021 nyarán, valójában még nem Nagelsmann embereként, hiszen a játékost hamarabb igazoltuk le, mintsem az edzőkérdés felmerült volna. Néha egészen tanári, de többségében nagyon labilis teljesítményt nyújt Münchenben. Messze meghaladják az igényeink az általa eddig mutatottakat.

  • Kingsley Coman

Képességeit újra és újra megmutatja, sajnos a sérülések nagyon hátráltatják őt is. Az én szememben hétfőről hétre változik, sajnálnám vagy elfogadnám-e a prognosztizált távozását. Most éppen abban reménykedek, hogy sikerül vele megállapodni a hosszabbításról.

  • Lucas Hernandez

Na, ő tényleg tanári. Csak ne lenne ennyit sérült! Ettől függetlenül beleillik a már említett korábbi francia-vonalba, reméljük a sérülések elkerülik.