A XXI. századi média a maga valójában

Előszeretettel állok bele a posztmodern média álságosságaiba. Többnyire, amikor olyanokkal szemben mutatják ki szakmaiatlanságukat, akiket kedvelek.

Wieder einmal erklärte ein enttäuschter Marco Reus seine Fassungslosigkeit über die Schiedsrichterentscheidungen.Most az ellenfél kapcsán. Mondjuk két német válogatott játékosról van szó, tehát őket is kedvelem… 🙂 Szombaton játszották le a Dortmund – Bayern szuperrangadót, amit azért tényleg a tizenegyesgyanús helyzetek döntöttek el. A Bayern javára.

Egy olyan büntetőt adtak meg a Bayernnek, amelynél sokkal, de sokkal egyértelműbb helyzetekben nem ítéltek büntetőt más meccseken. Itt a VAR, mégis ad hoc maradt az egész. A VAR ráadásul a “tudományosság” látszatával szentesíti ezt a gyakorlatot. De a legjobban a Sky Sport meccs utáni villáminterjúi akasztottak ki. Marco Reus és Emre Can interjúi. Nem ők, hanem a kérdező.

A VAR korában nem tudjuk koherensen kezelni a kezezéseket és a tizenegyeseket, de a meccs utáni interjúkban odatoljuk a mikrofont a zihaló játékosok elé, hogy adjanak villámértékelést a meccset a hátrányukra eldöntő büntetőről.

Akiknek ráadásul vigyázniuk kell arra is, hogy túlfűtött idegállapotban nehogy használjanak egyetlen olyan kifejezést is, amit aztán három napon át meglovagolunk a médiában, még így pluszban karaktergyilkolva is őket.
És mire átültettem ezeket a gondolatokat a Facebook-oldalról a cikkbe, máris megjelentek az első ilyen szalagcímek Reusról és Canról. Feltételezem, hogy két napig errő fogunk beszélni, mi csúszott ki a szájukon, vagy mi nem csúszott ki a szájukon. A VAR-ról persze nem. Ahogyan az újságoknak is több lájkjuk lesz, a hirdetőknek tetszeni fog… Megint ők nyertek.
Meg a Bayern, de annak örülök. 🙂