Pofás kis EL-végjáték van kialakulóban

Régóta így van, hogy a Bajnokok Ligája nyolcaddöntő közben az Európa-Ligában két kört is lezavarnak. Hogy végül az áprilisi negyeddöntőkre szinkronba kerüljenek.

Image result for európa liga 2019Így amíg a BL-ben a most rosszul teljesítő csapatok még három hetet várnak arra, hogy új esélyt kapjanak, addig az EL-ben tizenhat csapattól ismét elbúcsúztunk. A legnagyobb meglepetés bizonyosan a Bayer Leverkusen buktája volt. Az orosz Krasnodar ellen mindenki elvárta volna tőlük a továbbjutást. Talán nem is kéne olyan nagymellénnyel leszólnia Rudi Völlernek a készülő harmadikszámú sorozatot…

Az Európa-Liga mindig is vegyes képet mutatott. A középszerű bajnokságok legjobbjai mellett a legjobb bajnokságok egész jó csapatai szerepelnek itt. Idén viszont a megszokotthoz képest egy kicsit nagyobb presztízs is benne van a pakliban. A megmaradt tizenhat csapat közül a TOP5 Liga kilenc csapatot ad. És végülis legalább hét olyan csapat, akiket a presztízs és/vagy a közelmúlt alapján simán el tudnánk képzelni a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében is.Itt most majd az Európa-Liga negyeddöntőjébe jutás lesz a cél, a következő párosítások mentén:

  1. Chelsea – Dinamo Kijev
  2. Frankfurt – Inter
  3. Villarreal – Zenit
  4. Sevilla – Slavia Prága
  5. Arsenal – Rennes
  6. Napoli – Salzburg
  7. Valencia – Krasnodar
  8. Dinamo Zágráb – Benfica