Klopp: Hamarabb befejezem, mint Jupp Heynckes

Jürgen Klopp ismét megmutatja! A német edző a Dortmund után a Liverpoolt is újra Európa térképére helyezte.

Image result for jürgen klopp heynckes

Két német edző csapata is ott van a Bajnokok Ligájában a legjobb négy között: Jupp Heynckes a Bayernt, míg Jürgen Klopp a Liverpoolt vezette be a döntő küszöbére. Eusebio Di Francescónak és Zinedine Zidane-nak is alaposan fel van adva a lecke. Sokan már a 2013-as BL-döntő egyfajta visszavágóját várják. Akkor Jürgen Klopp olyan taktikával küldte pályára a dortmundiakat, mely alkalmas volt a győzelemre, s amelynek köszönhetően minden idők egyik legpörgősebb döntőjét láthattuk. Jupp Heynckes Bayernje viszont akkor megfoghatatlannak bizonyult.

Klopp 2015-ben vette át a Liverpool vezetését. Szerződése még 2022-ig tart, aggodalomra pedig nincs ok, hiszen a liverpooliak bíznak benne, ahogyan Klopp sem gondolkodik a távozáson. Legalábbis erre utalt, amikor a Bayern állítólagos érdeklődéséről faggatták. Az edző azonban megerősítette, hogy a kivásárlási záradéka ellenére nem keresték meg Münchenből. Szerinte érthető is, hiszen elég nehéz dolguk lett volna.

De még akkor is így lett volna, ha kifelé állna Klopp szénája. Elmondta ugyanis azt is, amikor majd távozik a Liverpooltól, mindenképpen szeretne egy év szabadságot. Topedzőként ez teljesen érthető, nyilván anyagilag is megengedheti.

Az 50 éves szakember arról is beszélt a héten, hogy semmiképpen sem szeretne olyan sokáig edzősködni, mint Jupp Heynckes teszi. Heynckes 2013-ban 68 évesen búcsúzott a Bayerntől, tavaly ősszel a klubvezetés kérésére adta fel időlegesen nyugdíjas éveit. Olyannyira, hogy április vége felé közeledve ő az egyetlen edző, aki csapatával még a triplázásban gondolkodhat.

Végül mindig a németek