Az UEFA végleg átlépné a Rubicont

A pénzvonaton nincsen fék. Ezt nagyon jól tudják az UEFÁ-nál is. A mostani hírek szerint a bevételek maximalizálása érdekében végleg átlépnének egy eddig tabunak számító dolgon.

Képtalálat a következőre: „uefa tv rights”
Kedd és szerda 20.45? Erről a Bajnokok Ligája jut eszébe egy mezei futballszurkolónak a Kontinens nyugati felében. Még mindig, hiszen a csoportmeccsek kezdési időpontjainak megosztásával és az általános 21 órás kezdéssel ez már megváltozott.

A hétköznapok azonban eddig fixnek tűntek. A ma megjelentek hírek alapján azonban az UEFA kész beváltani régi terveit, s a jövőben leginkább hétvégén rendezné meg klubsorozatainak mérkőzéseit. A nemzeti bajnokságok fordulóival konkurálva.Úgy fest, hogy a reformból lesz is valami. Az európai klubok érdekvédelmét ellátó ECA is támogatni látszik a dolgot. Ez lényegében azt jelenti, hogy a legerősebb európai klubok is rábólintanak a változásra. Christian Seifert, a Német Labdarúgó Liga gazdasági igazgatója azonban jogi lépéseket is kilátásba helyezett arra az esetre, ha a BL-meccseket a Bundesliga időpontjában rendeznék. A hétvége nemcsak eszmei értékkel bír, de a szponzori és TV-közvetítésekből eredő bevételeket is alapjaiban határozza meg.

Szó van egyébként arról is, hogy a jövőben már nem a bajnoki helyezés határozná meg a BL-ben való indulás jogát, hanem fix csapatokkal, akár több osztályban, feljutási lehetőséggel és kiesési fenyegetettséggel rendeznék meg a sorozatot. Ez is egyértelműen a bevétel-maximalizálást szolgálva