Van-e olyan összeg, amiért érdemes megtartani Philippe Coutinhót?

Üzleti szempontból biztos van egy ilyen határvonal, nem beszélve arról, hogy egyetlen szezon önmagában még nem lehet teljes döntő jelentőségű. Azonban a futball száguldó világában számos olyan játékos van, akinek a megszerzése bizonyosan nagyobbat tudna lendíteni a Bayern München játékán, mint amit a brazil sráctól ebben a szezonban, bármelyik edzője irányítása alatt láthattunk.

Bundesliga | Philippe Coutinho: "I would like to stay at Bayern ...

A Bayern München szimpatzinásaiként sajnos elég nehéz lenne olyan árat mondani, ami a legrugaszkodottabb formájában is arányban állna azzal a teljesítménnyel, amit Philippe Coutinhótól idén láttunk, vagy amiben az idei teljesítménye alapján a jövőre nézve reménykedhetnénk. Nem is annyira a statisztika szempontjából, mivel azért becsülettel lövöldözi a gólokat. A jelenlét az, ami hiányzik tőle. A megkérdőjelezhetelten klasszis. De legalábbis a klasszis.

– Franck Ribéry egykoron egy döcögő csapatba érkezett, hatalmas üres térrel, nyomban be tudta tölteni ezt a teret. Hetek alatt közönségkedvencé vált, a szezon végére az év játékosa. Abszolút világklasszis.
– Arjen Robben egykoron egy döcögő csapatba érkezett, hatalmas üres térrel, nyomban be tudta tölteni ezt a teret. Hetek nalatt közönségkedvencé vált, a szezon végére az év játékosa. Abszolút világklasszis.Utólagos racionalizációval elmondhatjuk, hogy e két játékos bármennyi pénzt megért volna a csapatnak. Philippe Coutinho 120 millió eurós kivásárlási ára, járványtól ide vagy oda, messze elrugaszkodott. A Bayern számára biztosan. De vajon egy nyomott ár esetén is, van-e benne annyi, amiért megéri újra nekifutni annak, hogy be tud-e épülni a csapatba, figyelemmel arra is, hogy a csapategység megteremtése kiemelten fontos Münchenben.  Coutinho mellett szól persze, hogy a játékostársak láthatóan támogatják őt, ez jött le a Hoffenheim elleni mérkőzés aktív részéből is.

Nyilván nehéz egy olyan csapatba beépülni és abból kiemelkedni, amelyik magas fordulatszámon működik. Mario Götze esetét például ezért kell jobban árnyalni, mert ő egy ilyen környezetbe csöppent bele 2013 nyarán. Alapból is nehéz lett volna a Robbéry-párossal küzdelemre szállni. James Rodríguez müncheni szereplését sem lehet innen megközelíteni.

De idén vannak üres terek, amiket be lehet tölteni. És amit a maguk módján Davies, Gnabry, akár Müller is, de kicsiben Zirkzee is be tud tölteni. Coutinhótól ezt nem láttuk.