Változó feladatokhoz változó erőbeosztással

Azt hiszem, hogy olyan időszakot élünk a nemzetközi élfutballban is, ahol nem panelekben kell gondolkodni, hanem egyszerűen a legjobban kell tudni idomulni az aktuális helyzethez, változásokhoz.

Champions Bayern stumble to 1-1 draw at Union Berlin

Ehhez mérten voltam visszafogott 2020 nyarán a Bayern München szédítő teljestményét figyelve, és ehhez mérten próbálok visszafogott lenni most is, amikor ismét alacsony az aktuális mérkőzés élvezeti értéke.

Azért jónéhány általánosabb tézist vagy éppen lózungot fel lehet állítani a jelenlegi helyzettel kapcsolatban is:

1.) 2020 derekán Hansi Flick vezetésével részletesen felmérték, hogyan lehet ebben az évben triplázni. Majd ezt a tervet lépésről lépésre a legszórakoztatóbb és leglátványosabb módon megvalósították.
2.) 2021-ben teljesen más erőfeszítések árán lehet majd triplázni. Ehhez mérten kell meghatározni azokat a lépéseket, amik ennek a szezonnak a sikeres végigviteléhez kellenek.
3.) Az új szezon első harmada után egyetlen más európai topcsapat sem áll jobban, mint a Bayern München. Némelyikük kifejezetten megfenekleni látszik.
4.) Ahogyan tavaly sem láttuk még, mi sül ki a szezon végére, még azt sem, hogy egyáltalán mikor lesz a vége a szezonnak, úgy idén sem látjuk még hova futnak ki a dolgok.
5. ) Ebből következően nem a december határozza meg a szezon végkimenetelét. Ez igaz a Bayernre. De! Nagyon fontos: igaz mindenki másra is.
6.) Mindettől függetlenül, ami nem jó, arra nem lehet azt mondani, hogy az jó.
7.) Amit lehetne jobban csinálni, azt jobban kellene csinálni.
8.) Bármit hoz a jövő, a múlt eredmnyeiből egy fikarcnyit sem von le. Növelni azonban lehet az értékét.


Egyszerűbb lett volna talán annyival elintézni, hogy a 2020-as BL-győzelemhez a pillanatnyi helyzet azt kívánta meg, hogy három hétre fénysebességre kapcsoljanak az esélyesek, addig a 2021-es BL-győzelemhez a pillanatnyi várakozás azt kívánja meg, hogy az esélyesek a versenyben maradásuk mellett a lehető legjobban be tudják osztani erejüket.