Robert Lewandowski most akkor Gerd Müller melyik rekordját is akarja megdönteni?

Nagyon úgy néz ki, hogy ismét kishitűnek bizonyultam. Túlontúl is. Tényleg nem hittem volna, hogy Robert Lewandowski, vagy akár jelenleg bárki elérheti a 40 gólos álomhatárt a Bundesligában. Lehet, hogy egy kép erről: 3 ember, étel és , szöveg, amely így szól: „les FC BAYERN MUNCHEN CHEN”Ezt elsősorban arra alapoztam, ha máskor nem, akkor tavasszal a rotáció majd befékezi őt azzal, hogy egy-egy meccset kihagy, a meccsek végén pedig nem lesz a pályán, amikor az 5. vagy 6. gólt is be kell lőni.

Erre szemmel láthatóan ő egy-egy meccset sem hagy ki, és mindig csak akkor cserélik le, ha már meglövi a napi gólját, góljait. Tőle pedig az alap, hogy teljesíti a napi penzumát. Hat fordulóval a vége előtt 35 találattal áll, mindössze 5 gólra az álomhatártól. Ha jól láttam az ábrákat, akkor Gerd Müller ekkor 31-nél járt.

És ez egy kifejezetten peches bő egy hét volt számára azzal, hogy múlthéten 3? kapufát is lőtt, amit hét közben – a jelen számításon kívülesően egy góllal és kapufával toldott meg. A Stuttgart ellen háromig jutott, majd a gólpasszban már ott volt a negyedik. Ezúttal rontott szinte tuti helyzetből.

Nincs még meg a rekord. De ha nem sérül meg, akkor nagyon izgalmas lesz miatta is a bajnoki véghajrá, a társak is biztosan kettőzött erővel fogják őt segíteni. Jól áll az Aranycipőért folytatott küzdelemben is, több, mint 10 góllal szerzett többet, mint a második Cristiano Ronaldo. Kívánom, hogy ezt a díjat is húzza be. Tavaly ez – mivel négy bajnokival ő eleve kevesebbet játszik – nem sikerült neki. Mellette pedig az Aranylabda sem, de azt a France Football vette el tőle.

Jupp Heynckes

De közben feltűnt a színen egy még nagyobb rekord is.
365.
Ennyi gólig jutott el Gerd Müller a pályafutása során a Bundesligában. 427 mérkőzésen, ami 0,85-ös gólátlagot jelent meccsenként.

Robert Lewandowski jelenleg már a második, 346 mérkőzésen 271 gólig jutott, ami 0,79-es gólátlag meccsenként.

Múlthéten a Pannonbajor bejegyzése alapján jutott el nekem is az agyamig, hogy Lewandowski még mindig CSAK 32 éves. Nem kor. Nem a világ vége. Csatárként, márpedig egy ereje teljében lévő csatárként most nem arról van szó, hogy pályafutása végén még egyszer meg tudja mutatni magát. Hanem arról van szó, hogy folyamatosan meglévő brutál teljesítményét elkezdte kimaxolni. Idén ismét überelni tudta a tavalyit. Nem olyan produkció ez, mintha már leszálló ágban lenne.

94 gólt kellene még szerezni ahhoz a Bundesligában, hogy beérje Gerd Müllert. Picit csökkenő ütemben is ez három szezont jelentene. De egy egyszerű Bundesliga-élcsatár ütemben sem tartana el 40 éves koráig. Innentől ez már jócskán múlik azon is, hogy ő maga akarja-e a rekordot. S ha az ütem nem csökken, akkor megnézzük, hogy a Bayern ilyen góltermelékenység mellett is belekezd-e a régi történetbe, hogy a 30 feletti játékosoknak csak 1-1 éves szerződést ajánl. Manuel Neuer és Thomas Müller példa rá, hogy ez már nem feltétlenül van így. Lewandowski a világ legjobb játékosa, nem hiszem, hogy tartani kéne attól, hogy le akarnák koptatni őt. :- )

A fentiek fényében megdöbbenve olvastam nemrégiben a felháborodott véleményt, hogy mi, akik a Bayern Münchennek szurkolunk, hogyan vagyunk képesek egy “DORTMUNDINAK” szorítani azért, hogy megdöntse Gerd Müller rekordját.

Abba most felesleges belemenni, hogy éppen Robert Lewandowski góljai igazolják, hogy ő nem egy “dortmundi”, hanem a Bayern München aktív legendája. Aki egyébként egy triplázás során vezéregyéniségnek is bizonyult. Lewandowski neve a Bayern Münchennel forr össze. Ez már fix.

De ami a lényeg! Pont azért szép történet ez, mert megmutatja a Bayern München nagyságát. Hiszen vannak nagy elődök, akik olyan eredményeket értek el a Bayern München mezében, amiket évtizedeken keresztül megdönthetetlennek tartottak.

Majd jönnek olyan kortársak a Bayern München mezében, akik még ezekkel a megdönthetetlennek ítélt rekordokkal is képesek felvenni a versenyt.

És jók a kilátások arra, hogy lesznek a jövőben is hasonló formátumú játékosai a Bayern Münchennek.