Robert Lewandowski 2019 és 2020 után 2021-ben is az elitfutball gólkirálya

Robert Lewandowski nem áll le. Lehet arról cikkezgetni, hogy nem volt mosolygós a Stuttgart elleni két gólja után, de azon nem változtat, hogy a botrányos Aranylabda-szavazást követően is ontja a gólokat. Ezen a héten éppen hármat lőtt, a pénteki évzárón egy igazán akrobatikus mozdulattal. 

Robert Lewandowski wins Golden Player award again in 2021 | Bundesliga

Ezzel 69 góllal zárta a naptári évet /A Bundesligában 43-ma, ami szintén rekord, Gerd Müller rekordját döntötte meg./ A 69 gól megegyezik Cristiano Ronaldo 2013-as személyes rekordjával is. Mint ismeretes Franck Ribéry 2013-ban öt trófeát nyert, közte triplázott csapatával, és EGY kivétellel minden statisztikai kategóriában is jobb volt ellefelénél, mégis – a szavazás újranyitásával együtt – a portugál nyert, a 69 góljának köszönhetően /Ribéry, aki maga nem lőtt büntetőket abban a szezonban, a lövései arányaiban egyébként ebben is jobb volt nála./

Nos, Robert Lewandowski az idei 3 trófeája mellett szintén 69 gólig jutott, az Aranylabdát végül olyan statisztikai mutatókra is hivatkozással nem neki adták, minthogy kevesebb cselt mutatott be, illetve kevesebb oldalpassza volt, mint az új bajnokságában, a Ligue 1-ben a szavazásig egyetlen gólig jutó, szintén támadó ellenfelének.

A lényeg viszont az, hogy Robert Lewandowskinak nemcsak egyetlen kiugró éve volt, immáron zsinórban harmadik alkalommal ő lőtte a legtöbb gólt az élbajnokságok szereplői közül. És még hol a vége!?

Talán Gerd Müller 365 gólos rekordja is veszélyben van?