Pavard és a francia kapcsolat

Aligha van olyan Bayern-szurkoló, akit meglepett a hír, hogy Benjamin Pavard a VFB Stuttgarttól a Bayern Münchenhez igazol.
Image result for pavard bayernHónapok óta egyértelműnek látszott, szerdán pedig Hasan Salihamidzic sportigazgató is megerősítette. Pavard nyártól költözik majd a Münchenbe, ötéves szerződést ír alá. A sajtóban megjelentek szerint 35 millió Eurót kapnak majd a svábok a 23 éves világbajnok védőért. Nagyjából ennyit kaptak anno Mario Gómezért is. Igaz, annak már tíz éve. Igen, 2009 már tíz éve volt…Az nem lehet kérdéses, hogy a Bayernnek belső- és szélsővédőre is szüksége van. Az sem, hogy Pavard végleg kinőtte a Stuttgartot –   két hivatalos címet szerzett eddig: a világbajnokit és a másodosztályú bajnokit – Hogy a Bayern számára Pavard-e a legjobb választás illetőleg a játékos meg tudja-e majd állni helyét Münchenben is, a következő szezonokban meglátjuk. A védelem több pontján is számíthatunk majd a játékára, így nagyon izgalmasnak ígérkezik az érkezése.

A francia kapcsolat elég jól megy a Bayernnek. Pavard lesz a kilencedik francia a rekordbajnoknál. Hárman most is a keretben vannak. Franck Ribéry klublegenda, a szűk elit tagja, maradt esélye arra, hogy egyedül övé legyen a legtöbb német bajnoki cím (8->9); nem kizárt a maradása sem. Corentin Tolisso világbajnok, még nem teljesen épült be a csapatba, azonban amikor játszik, általában eredményesen teszi. Kingsley Comant jó eséllyel sérülései fogják megakadályozni abban, hogy nagy karriert fusson be, ettől függetlenül általános elismerésnek örvend a müncheni szurkolók körében, mindig várják vissza őt a kezdőbe.

Az ezredforduló aranycsapatában már volt két francia klasszis a szélsővédő posztokon: Mind Bixente Lizarazu, mind Willy Sagnol a Bayern legendái között van számon tartva. Előbbi világbajnoki, utóbbi csak közel állt hozzá.

Related image

Valerien Ismael az évezred első évtizedének szürke éveiben játszott a Bayernben, hosszú sérülése miatt inkább csak ígéret maradt. Amúgy majdnem német válogatott lett. Alou Diarra némileg kakukktojás, hiszen ő profi meccsen nem lépett pályára a Bayernben. De hivatalosan müncheni nevelés. Egyébként ő is játszott VB-döntőt.

A kilenc itt felsorolt játékos közül hatan. Kingsley Coman még társulhat.
Nem játszott VB-döntőt, azonban az itteni játékosok közül egyedüliként Aranylabdát is nyert Jean-Pierre Papin. /Ribéry csak papíron nem nyerte meg, de nem kétséges az érdem./ Ők ketten egyébként ugyanabban a városban születtek. Papin UEFA-kupát nyert a Bayernnel.

Kit hagytam ki? Jelezzétek! ?