Mennyi is az annyi?!

Nagy esély volt arra, hogy a Bayern München a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében már mélyen belenyúl a kalapba. Ez így is lett, áprilisban jön a 2020-as döntő két résztvevőjének újabb csatája. 

Champions League, PSG – Bayern 0:1: Tuchel: Kein Glück – und dann kam auch noch Manuel Neuer - Fußball - Bild.de
Lehet, hogy a korlátozások miatti általános rezignáltság miatt nem olyan ez a tavasz sem, mint amilyen évtizedeken keresztül volt, de valahogyan úgy érzem, hogy a Bayern München újabb esetleges BL-győzelmének örömével vetekszik a kiváncsiság, hogy megtudjuk, hogy ezúttal, ezen a tavaszon hol is áll a Bayern München. Erre áprilisban választ kaphatunk. Így nekem most egyelőre az ég világon semmi problémám nincs a sorsolással. Azzal már inkább, hogy szinte biztosan itthon kell majd nézni.
Persze nem kell finomkodni, azért leginkább én is abban reménykedem, hogy az ismert védelmi hiányosságok az idei végjátékban sem jönnek ki. Ahogyan idén sem mutatkozik meg az a régi betegség, hogy egy agyonnyert meccsen sem sikerül megfelelő számú gólt lőni.
Tavaly augusztusban ezt a két meglévő faktort lőtte a csúcsra a csapat hihetetlen tenni akarása és egysége. Továbbra sem kételkedem abban, hogy ez idén tavasszal is meglesz.

Azt ugyanis lényegében fixre veszem, ha bevethetők lesznek, akkor a Neuer, Kimmich, Goretzka, Müller, Lewandowski féle motivációs tengely (Flick gondolom ide sorolná Alabát is) bárki ellen maximális fordulaton fog majd pörögni.
Kiegészülve azzal, hogy a szélsőink gegenpressingben való részvétele az utóbbi meccseken nagyszerű volt. Visszajelzést kapunk arról, hogy támadásba átfordulva milyen erőt képviselnek. Közülük ketten tavaly augusztusban fontos gólokat szereztek, hiszen Gnabry a Lyon, majd Coman a PSG ellen volt nyerőember.


És akkor itt vannak még azok a kezdőjátékosok, akiket a kezdőre méltónak tekintünk.
Tehát sok szelete lehet még a történetnek, mire szükségszerűen eljutunk addig a héjig, hogy a vészhelyzeti cserejátékosnak szánt új szerzeményeink nemcsak a Bundesligában, de a felfokozott nemzetközi pillanatokban is. S megtudjuk, hogy valóban ekkora kapufák-e vagy esetleg minden feltételezésünk rosszhiszemű volt, és képesek felnőni a szinthez.