Még jobban kell dolgozni

Keserűen zárult Sadio Mané müncheni villámkarrierje. A játékosban sokkal több volt, és sokkal többet remélt, amiként a klub is sokkal többet várt volna és sokkal többet tudott volna nyújtani.

A távozást követően Mané “marketingese” fakadt ki elég élesen, tulajdonképpen a saját un. szakmaiságát semmibe véve és Mané marketingkreditjeit lenullázva. Mivel igen komoly vádakat is megfogalmazott, ennek elemzéséből tényleg regényt lehetne írni.
Tekintettel azonban arra, hogy Sadio Mané már a múlt a Bayernnél, és ezen már nem lehet változtatni, kénytelenek vagyunk redukálni a sztorit kizárólag a Bayern München szemszögéből, melyből ismét leszűrhetjük, hogy az elmúlt évben a klub irányítása nem volt olyan minőségű, amelyet megszoktunk és elvárunk ettől a klubtól.

Ettől függeltenül még komoly, sőt komolyabb érvek merülnek fel az érme másik oldalán, csak hát ez már minket nem érint. És nem menti fel a klubot, hogy bizony jobban kellene dolgozni. Már csak azért is, mert a közelmúltban huzamosan sikerült jobban dolgozni.

Meg persze a sokkal jobban dolgozással jelentősen csökkenteni lehetne a futballidegen pénzemberek által telepumpált vetélytársak tisztességtelen versenyelőnyét is. Ahogyan az az elmúlt bő évtizedben nagyon szépen sikerült is, most pedig szemmel láthatóan akadozik.