Maradt-e még dobása Coutinhónak a Bayernnél?

Mióta Hansi Flick átvette a Bayern München irányítását, folyamatosan érezhető a hatása. Az eredmények is jönnek, a játék is többnyire látványos, minden – és a még mindig sok – hibájával együtt a csapat teljesítményében javulás állt be. Ez pedig annak is köszönhető, hogy Niko Kovac távozását követően a játékosokat is mintha kicserélték volna.

Bildergebnis für coutinho bayernKivételt képez azonban Philippe Coutinho, aki azóta sem találja önmagát. Legalábbis azt a teljesítményt, ami egy 120 milliós játékostól elvárható lenne a Bayernnél, azt meg se közelíti.

Kérdésként merül fel, hogy a szezon 2/3-n túl, de a lényegi 1/3 előtt még maradt-e esélye arra Coutinhónak, hogy kiharcolja a Bayern München bizalmát a következő évekre. Tehát van-e még esély arra, hogy olyannyira meggyőző teljesítményt nyújtson, amivel a Bayern nyáron hajlandó lenne érte 120, 80 vagy bármennyi millió Eurót kifizetni az FC Barcelonának. Mindenestre kényes helyzetben áll Coutinho, hiszen 2018 legelején – ugyan álomösszegért cserében – igazolt a katalánokhoz, viszont Jürgen Klopp Liverpoolját hagyta ott. Akik azóta mindkét BL-döntőben ott voltak, idén is ők az elsőszámú esélyek. Mindezt a világ legmenőbb edzőjével, a jelenlegi legmenőbb játékkal.Philippe Coutinhót én akaratlanul is három játékossal hasonlítom össze: a Robbéry-párossal és James Rodríguezzel.  És Coutinho müncheni szereplése eddig nemcsak a nagy legendákhoz képest harmatgyenge, de ami számomra ugyanúgy elkeserítő, a korábbi másik kölcsönjátékoshoz képest is, akiért szintén nem fizette ki a Bayern az opciós díjat.

Bildergebnis für james rodriguez bayern

Nem érdekel, hogy más poszt. Az érdekel, ki mennyit tesz hozzá (A.) egyénileg és mennyit tesz bele a (B.) gépezet elemeként a csapatmunkába. James e tekintetben nem hasonlítható a Robbéry-pároshoz. Még Jupp Heynckes alatt sem érte el, hogy olyan játékos legyen, aki a különbséget jelentheti a pályán. Viszont hozzá tudta tenni a maga részét a játékhoz. Egyéni megmozdulásokban is, de főként csapatemberként. Kedveltem őt, sajnálom, hogy így alakult. Nálam maradt volna. Coutinho hozzá képest is jócskán elmarad. Pedig Hansi Flick érkezésével ugyanúgy volt egy általános formajavulás a társaknál.

Másrészt azon is gondolkodtam, hogy Coutinho igazi mércéje a Chelsea és a talán további BL-ellenfelek lesznek. Hogy ott képes-e villantani valamit. Én kívánom, jó móka lenne. De aztán az ötlött eszembe, hogy a Robbéry-páros nemcsak a nagy meccseken tudta szállítani a varázslatot, odatette a részét a kis meccseken is. Nem nagy dolgokat, éppen annyit, amennyit kellett. Sokszor persze jóval többet is. És akinek háromjegyű milliós ára, attól ez a kategória várható el.

Bildergebnis für coman müller 2020

Jelenleg pedig az a helyzet, hogy a nyolcas poszttól felfele bárkinek a mutatott teljesítménye jobb, hasznosabb és a csapat játékához jobban igazítható, mint Countinhóé. Na jó, a fiatal Arp játékát még nem nagyon láttuk ebben a mezben. De például akár a sérült Perisic, akár a zabolátlan Zirkzee is ilyen.

És persze kiegészítve azzal, hogy Coutinho jelenleg nem tagja a legerősebb kezdőcsapatnak. Jó eséllyel a Chelsea ellen is legfeljebb Jokerként lesz lehetősége bizonyítani.

Végül azért lássuk a statisztikát is: Coutinho eddig 30 mérkőzésből 28-on pályára lépett, ebből 19-en kezdőként. Ezeken összesen 7 gólig és 8 gólpasszig jutott el.