Robert Lewandowski a topcsapatok ellen

Robert Lewandowski jelenleg a Bayern München legértékesebb játékosa, ha a piaci viszonyokat nézzük. Emellett pedig a legeredményesebb is, csatárként az ő neve szerepel legtöbbször az eredményjelzőn.

Image result for robert lewandowski bayern champions league

A statisztikája remek, szinte minden héten megemlítenek egy-egy olyan adatot, amivel már történelmi síkon is a legjobbak közé emelkedett a Bayernben. Azonban gyakran a kritikák kereszttűzében találja magát. Eléggé cinkes körülmények között távozott Dortmundból, gyakran előjön vele kapcsolatban az önfejűség vádja, és a Reallal kapcsolatos sajtócunami is feszíti a húrt – annak ellenére, hogy a legritkábban van szó forrással megtámogatott konkrétumokról és a bajor vezetők is egyértelműen fogalmaznak.

Nagyjából megvan a fejemben, hogy a nagy meccseken hogyan szerepelt, de mindenképpen kíváncsi voltam arra is, milyen képet mutat a statisztikája együtt. Egy csatárt a góljai minősítenek, a világklasszist pedig az igazán nagy meccseken szerzett góljai. Megpróbáltam leszűkíteni a kört annyira, amennyire csak lehet. Így kizárólag a Bayernben lejátszott BL-meccsekről lehet szó.

/Ha a Dortmund elleni bajnokikat is beleveszem, akkor kapásból a most szombatival pozitív lesz a mérleg. Igaz, érkezését követően többször is előfordult, hogy az ő egyetlen gólja döntött az akkor még jóval keményebb BVB ellen./
 

Amit belevettem: a három spanyol, a Juventus, a PSG és az angolok elleni meccseket. Így sem a Sevilla elleni tegnapit, sem mondjuk a Porto elleni gólzuhatagot nem. Nyilván annyira sem lehet leszűkíteni a listát, hogy a végén odáig lyukadjunk ki, hogy azokon a meccseken, ahol nem lőtt gólt, ott eleve nulla gólt ért el.. Végkövetkeztetést egyébként sem akarok levonni, csak összegyűjteni a számokat:

2014/15:

Manchester City: 2 meccs/1 gól

FC Barcelona: 2 meccs /1 gól (maszkban)

2015/16:

Arsenal: 2 meccs/1 gól

Juventus: 2 meccs/1 gól + 1 gólpassz

Atletico: 2 meccs / 1 gól

2016/17:

Atletico: 2 meccs/1 gól

Arsenal: 2 meccs/ 2 gól + 1 gólpassz.

Real Madrid: 1 meccs/1 gól

2017/18:

PSG 2 meccs/1 gól
 

Összességében:

17 mérkőzés: 10 gól, 2 gólpassz.

Ha minden meccset beleveszünk, akkor ilyen eredmény jön ki: