Kicsoda Jamal Musiala?

Az Eintracht Frankfurt ellen 5-0-ra megnyert bajnokin ismét lehetőséget kapott a bizonyításra és ismét betalált a Bayern München legifjabb tehetsége, Jamal Musiala. Mivel most már visszatérő szereplője a bajorok mérkőzéseinek, így itt az idő, hogy egy kicsit még jobban megismerjük.

Jamal Musiala: Thing to Know About Bayern Munich's Record-Breaking YoungsterA legfontosabb, hogy Bajnokok Ligája-győztes, tehát 17 évesen (2003. február 26-án született) már kezébe vehette azt a trófeát, amiért ez az egész nagy tülekedés zajlik Európában. A Chelsea és a Barcelona elleni meccseken a padon ült. Azért lesz még ennél feljebb is. :- )
A Bundesligában már a lezárt idényben játszott, idén szeptemberben pedig a Bayern München legfiatalabb gólszerzőjévé vált.

Hasonlóan fontos, hogy a mai napon még nem lehet megmondani, melyik válogatottban fog majd bemutatkozni. Hiszen várhatóan be fog majd mutatkozni. Musiala Stuttgartban született nigériai apa és német anya gyermekeként, hétéves koráig Fuldában élt. 2010-ben édesanyja angliai tanulmányokba kezdett, ezért Angliába költöztek. Majd egy átmeneti időre még visszatértek Németországba, de ez lényegében a német életük felszámolását és a végleges londoni költözést szolgálta, 2011-től a fiú már a Chelsea játékosa lett. A család 2019-ben tért haza Németországba, erre a Brexit is okot szolgáltatott, valamint a Bayern München érdeklődése is.

Az angol U-válogatottak mellett a német U-16-os csapatban kétszer pályára lépett. Mivel Angliához egyedül a korábbi lakóhelye és nevelőegyesülete kötötte, így Németországban, német anyától származóként a DFB-nek jobb lapokkal kellene bírnia. Ennek ellenére Musiala a Bayern játékosaként az angol U17-es csapatban játszik és összesen 9 meccsig jutott.

Kiemelendő vele kapcsolatban, hogy bár a profiknál elsősorban szélső szerepében tetszeleg, de önmagára a csatár mögötti középpályásként tekint, edzői pedig többször csatárként számoltak vele. Idén a Bundesligában mind az öt mérkőzésen játszott, kétszer betalált. Mellette a kupában és a BL-nyitányon is osztottak neki lapot.

És Jamal Musialának idén nem is kell megváltania a világot. Roppant elégedettek lehetnek vele, ha néha ő lövi be az ötödik gólt, néha meghúz valami váratlant.

Ezért is érdekes ez a zsúfolt szezon. Öt csere, rotáció, de talán jól menő szekér. Ideális terep ahhoz, hogy Jamal Musiala megvesse a lábát a profik között. Néha kezdőként, néha éles helyzetben, eldőlt állásnál pedig általában beállva. Szinte adja magát a helyzet.