Ezt azért még be kéne húzni!

A Bayern Münchennek bármelyik évben nehéz rápörögni a bajnoki hajrára, ha már búcsúzni kényszerült a Bajnokok Ligájából.

Bayern score five goals after half-time over Mainz, retain top spot - CGTN
Ez most hatványozottan igaz lehet, hiszen kedden egy véglegetig elcsigázott, de mégis fizikai erejének és az átszellemültségének határára jutó csapatnak kellett tudomásul vennie, hogy ezúttal nem járt sikerrel. Nem tudom, hogyan lehetne elvárni most bármelyik vezéregyéniségtől, hogy úgy menjen neki a Bundesliga utolsó szakaszának, mintha az élete múlna rajta. Azért ez a csapat motivációból már mutatott néhány óriási dolgot az elmúlt másfél évben. 

Egy-két kivételtől eltekintve nem is nagyon lehet most olyan játékost előkapni a keretben, aki a második sorból előlépve tudná húzni az igát. Musiala adja magát, hiszen ő bizonyította, hogy helye van a csapat bármikor, számára a következő egy hónap arról is szólni fog, hogy látványos teljesítménnyel még be lehet csusszanni a németek EB-keretébe. Javi Martínez nem kapott sok lehetőséget idén, így – gondolom – utolsó müncheni hónapjában még kelthet bennünk kellemes búcsúérzéseket. Ott van még Nianzou is, aki végre felépülni látszik, nekem tetszik a pályán való mozgása, nagyon kiváncsi vagyok rá. Rosszmájúan Tiago Dantas fizimiskája egy anomália a posztján. Én pedig szeretem az anomáliákat.


A párizsi hiányzók közül Goretzka, Süle, Gnabry és Lewandowski szépen-lassan visszatérnek. Utóbbinak még rekordot kell döntenie. Az kétséges, hogy Costát vagy Tolissót látjuk-e még Bayern-mez játszani, Rocát is fel lehet ide írni.

Mindenesetre hat meccs vár a Bayernre, közte egyetlen hétközi fordulóval. Nem egy megoldhatatlan feladat az ötpontos előny megőrzése. Még akkor sem, ha a Wolfsburg, Leverkusen, Mainz, Mönchengladbach, Freiburg, Augsburg hatos nehezebbnek látszik, mint a Lipcse menetrendje (Hoffenheim, Köln, Stuttgart, Dortmund, Wolfsburg, Union). A Lipcse a Német Kupa esélyeseként még két lovat ül.

Végü pedig a patetikus szakasz. Ezen a hétvégén van az 500. évfordulója a Wormsi Birodalmi Gyűlésnek, amikor Luther Mártont azzal akarták becsicskítani, ha nem vonja vissza tanait, akkor bizony birodalmi átokkal fogja őt sújtani a császár. Luther sok izgalmas dolgot mondott azokban a napokban, éppen a legismertebb mondás az, amelyik valószínűleg ténylegesen nem hangzott el: “Itt állok, másképp nem tehetek.” Nah, erről jutott eszembe, hogy miután egy ilyen gálaidőszakot egy ilyen elcsigázott BL-kiesés zárt le, nem annyira egyszerű csak a bajnokságra összpontosítani nézőként sem. De azért megnézzük és kiszurkoljuk a bajnoki címet, mert szurkolókként másképp nem tehetünk… 🙂